راهکارهای تقویت روحیه_چگونه روحیه قوی داشته باشیم؟
همیشه روحیه افراد از حالات رفتار، راه رفتن، صحبت کردن و به طور کلی حالات ظاهری آنها مشخص است.افرادی که خمیده راه می روند، کم حرف و دنبال سکوت و تنهایی هستند ، از رفتن به جاهای شلوغ فراری هستند یا ترجیح می دهند در خانه خود تنها به سر ببرند، معمولا روحیه خوبی ندارند و این چیزی است که از حالات آنها می توان فهمید و تشخیص آن کار سختی نیست. البته ممکن است افرادی باشند که روحیه قوی ندارند اما بااراده هستند. یعنی ممکن است کسی اراده این را داشته باشد که یک کاری را انجام بدهد اما عزم و انگیزه و روحیه ای که باید او را راهی کند و به او قدرت بدهد، در او وجود ندارد. مثلا یک فردی شاید بتواند اراده کند و ساعت 5 صبح ازخواب بیدار شود و برای کوهنوردی آماده شود و حتی از این کار بسیار لذت ببرد و عاشق کوهنوردی باشد، اما چون روحیه قوی ندارد، این کار را انجام نمی دهد.
چگونه روحیه خود را تقویت کنیم
همواره بدنبال شادی باشید
افراد شاد معمولا مسائل و مشکلات را بزرگ نمی کنند و به قول معروف از کاه کوه نمی سازند. آنها بیشتر برایشان حال خوب و دوری از هر دلمردگی هستند و به هیمن خاطر سمت غصه ها نمی روند و بیشتر تمایل به چیزهایی دارند که آنها را خوشحال کند. اگر دائم به غصه هایتان فکر کنید قطعا نمی توانید از خوشی های زندگی لذت ببرید. همچنین از آنجا که ریشه ناامیدی ها و بسیاری از اختلالات خلقی از عدم داشتن عزت نفس است بهتر است تست عزت نفس را انجام دهید.
استرس مسائلی که هنوز پیش نیامده اند را نداشته باشید
برخی افراد دوست دارند پیشواز اتفاق های ناراحت کننده ای بروند که هنوز اتفاق نیفتاده و شاید اصلا پیش نیایند. اما بخاطر استرس هایی که در وجود خود دارند و یا طبق عادت و یا به هر دلیل دیگر، دوست دارند که برای حتی اتفاقات آینده نیز نگران باشند یا غصه بخورند. به این افراد توصیه می کنیم در حال زندگی کنند و بدانند با نگرانی برای آینده، چیزی را پیش نمی برند.
هرگز به جوانب منفی یک وضعیت یا موقعیت تمرکز نکنید
افرادی که روحیه قوی ندارند، همیشه هر مسئله ای را با در نظر گرفتن احتمال شدن یا نشدنش نگاه می کنند. یعنی همیشه خود بخود جایی برای نگرانی خودشان ایجاد می کنند که اگرفلان اتفاق افتاد چه می شود و اگر نیفتاد چه؟!
در حالیکه افرادی که روحیه قوی دارند هیچوقت به نشدن ها تمرکز نمی کنند و کاری که درست و صلاح می دانند را برای رسیدن به هدف هایشان انجام می دهند و نتیجه را به صورت وسواسی بررسی نمی کنند. یعنی کارهای لازمی که برای رسیدن به هر هدفی که دارند انجام می دهند بی اینکه بخواهند به شدن یا نشدن آن فکر کنند یعنی نتیجه را رها می کنند.
افراد با روحیه قوی رویاهای دست نیافتنی ندارند
آنها می دانند وهم و رویا دست نیافتنی است. درنتیجه به رویاهای دست نیافتنی فکر نمی کنند و وقت خود را برای یک سری افکار بیهوده تلف نمی کنند و تریجح می دهند به اتفاقات خوب ممکن فکر کنند و آنها را محقق کنند. چون افراد با روحیه قوی برای زمان خود ارزش بسیاری قائل هستند.
پیشنهاد: شخصیت کاریزماتیک چیست
برای تقویت روحیه، مشتاق داشتن احساس خوب باشید
حس رضایت از زندگی و داشتن انگیزه و تلاش کردن برای آن، باعث می شود افراد روحیه خوبی داشته باشند. درواقع این یک نتیجه ی دو طرفه است. هرچه حس رضایت از زندگی در شما بیشتر باشد، روحیه قوی تری خواهید داشت و برعکس هرچه روحیه قوی تر داشته باشید انگیزه شما برای ایجاد زندگی بهتر بالاتر می رود. رفت و آمد و وقت گذاشتن با دوستان، وقت گذاشتن در طبیعت، مهمانی ها و درکنار خانواده بودن، بدنبال علائق و استعداد ها رفتن، یادگیری هنرها و مهارتهای جدید از جمله کارهایی است که می تواند در افراد روحیه قوی ایجاد کند.
فردی که روحیه خوبی دارد، ضعیف نیست و اعتماد به نفس خوبی دارد
حس رضایت همیشه در افراد با روحیه قوی وجود دارد. آنها هم به خود و توانمندی هایشان اعتماد دارند هم زندگی را با دید مثبت نگاه می کنند. یعنی با مشکلات که در زندگی آنها پیش می آید، احساس ضعف و ناامیدی نمی کنند و آنقدر به خود مطمئن هستند که می دانند حتما برای هر مشکلی راهکاری پیدا می کنند و به جای غصه خوردن تصمیم می گیرند که چگونه بر مشکلات فائق آیند. در نتیجه آنها برای هر اتفاقی در زندگی خود آمادگی کامل دارند.
افراد شاد هرگز به گذشته فکر نمی کنند
این افراد هرگز ناراحت اتفاقات گذشته نیستند همچنین نگران آینده نیز نیستند. اما از اشتباهات گذشته درس می گیرند و آن را تکرار نمی کنند و بارها و بارها برای آن غصه نمی خورند. در لحظه زندگی می کنند و سعی می کنند از زمان حال نهایت استفاده را ببرند. به جای بیکاری و خوابهای طولانی تلاش می کنند که از فرصت ها لحظه به لحظه استفاده کنند و کار مثبتی برای خوشحالی و رفاه خود یا دیگران انجام دهند.
پیشنهاد: فيلم شجاع دل | تحليل روانشناختي فيلم سینمایی شجاع دل
افراد با روحیه خوب، از ورزش و تحرک و فعالیت های جسمی استقبال می کنند
این افراد با ورزش، پیاده روی، رقص و … انرژی خود را تامین می کنند و وقتی از حال جسمی خود رضایت داشته باشند، قطعا نگرانی از بسیاری مشکلات بیماری های مختلف را ندارند و درنتیجه آرامش بیشتری دارند و در این حالت سعی می کند به حال روحی خود بپردازند و وقتشان را برای مسائل مهم و باارزش بگذرانند. مشخص است کسی که درگیر بیماری هایی مانند چربی خون،دیابت، فشار خون و سایر بیماری هایی که از کم تحرکی و پرخوری نشات می گیرند، هست، هم وقت خود را برای ویزیت ها و چکاپ های لازم از دست می دهد هم اینکه درصدی از ذهنش درگیر بیماری اش خواهد شد و دیگر آرامش مطلق را نخواهد داشت و هم دچار استرس های عواقب بیماری اش خواهد بود.
افراد با روحیه قوی حسادت نمی کنند و خود را با دیگران مقایسه نمی کنند
این افراد همواره به فکر زندگی خود هستند، زندگی دیگران را ارزیابی نمی کنندو با زندگی خود مقایسه نمی کنند و به طور کلی افراد خود محوری هستند و در امورات مربوط به دیگران فکر نمی کنند. تنها درگیر مسائل خود هستند و ترجیح می دهند به جای سرک کشدن در کارهای اطرافیان، برای زندگی خود اهداف کوتاه مدت و بلند مدتی تعیین و برای رسیدن به آنها برنامه ریزی کنند.
دیدگاهتان را بنویسید