ویژگی های رابطه عاطفی_چگونه می توان یک رابطه عاطفی ایجاد کرد؟
رابطه عاطفی
فکر می کنید برای داشتن رابطه عمیق، تنها پیدا کردن یک شریک ایده آل که با او تفاهم دارید و وجه اشتراک های بسیاری بینتان وجود دارد کافی است؟ قطعا رابطه عاطفی ساختنی است و باید آن را ایجاد کرد. بسیاری از ما با اینکه شریک عاطفی خود را یافته ایم و با او ارتباط نیز برقرار کرده ایم اما هرگز نتوانسته ایم آن را حفظ کنیم و آن را ارتقا بدهیم و سعی کنیم از آن بهترین حالت ممکن را بسازیم. اینکه دو نفر بهم برسند تنها اول راه است اینکه بتوانیم دائم رابطه را فراتر از یک رابطه سطحی پیش ببریم درواقع هنر و مهارت ما را اثبات می کند و گرنه دو نفر حتی اگر بهترین انسان های روی کره زمین باشند وقتی کنار هم قرار می گیرند اگر رفتارهای خوب و بد خود را کنترل نکنند قطعا با هم بودنشان را به قهقرا می کشانند. از نظر روانشناسی عشق ، رابطه عاطفی شما باید صمیمی ترین رابطه شما باشد ، فراتر از روابطی که با فرزندان ، دوستان و همکاران کاری خود دارید.
چگونه رابطه عمیق عاطفی داشته باشیم؟
اگر برایتان مهم است که رابطه ای سطحی را به رابطه عاشقانه تبدیل کنید و اینکه بتوانید برای طرف مقابلتان ارزشمند باشید باید اصول درستی آن را بدانید . رابطه درست رابطه ای است که:
- ما در آن ویژگی های مثبت خود را نشان می دهیم.
- سعی نمی کنیم که دائم بجنگیم، برعکس درحال تلاش هستیم تا آرامش را ایجاد کنیم.
- کارهایی که طرف مقابلمان دوست دارد را انجام می دهیم نه کارهایی که خودمان دوست داریم
- طرف مقابل خود را آزار نمی دهیم، کنترل نمی کنیم، استقلال او را نمی گیریم و او را محدود نمیکنیم . کسی که سعی می کند طرف مقابل خود را محدود کند عاشقش نیست چون عشق آزادی بهمراه می آورد نه اسارت. هرچند که گاهی زوج هایی را می بینیم که بخاطر ترس از دست دادن همسر خود، او را محدود می کنند اما این مشکل فکری مربوط به خود آنهاست ک با این ترس دست و پنجه نرم می کنند و اجازه می دهند که بر زندگیشان اثرگذار شود.
- گذشت نداشتن، اجازه نمی دهد که رابطه ای عمیق و عاشقانه داشته باشید
جهت آموختن مهارتهای بیشتر در زمینه رناشویی و ایجاد یک رابطه عاطفی ایده آل، می توانید مهارت کنترل خشم در زندگی زناشویی چیست را مطالعه نمایید که بسیاری از زوجها متاسفانه درگیر این مسئله هستند.
روابط متقابل، منحصر به فرد نیستند. درک روانشناسی رابطه می تواند به شما در تسلط بر مهارت های مورد نیاز برای شکوفایی رابطه کمک کند. آیا می دانید مواد شیمیایی آزاد شده در زمان عاشق شدن شبیه مواد شیمیایی است که در هنگام استفاده از کوکائین توسط فرد آزاد می شود؟
نیازهای شما و شریک زندگی شما در رابطه
آیا می توانید نیازهای خود را بدون ترس از انتقاد یا تمسخر شریک زندگی خود بیان کنید؟ آیا شریک زندگی شما با احترام گوش می دهد و بازخورد معنی داری از جمله برنامه ای برای برآوردن نیازهای شما ارائه می دهد؟ آیا شما هم همین کار را برای او انجام می دهید؟
شریک عاطفی خود را بشناسید
قبل از ازدواج باید تا حد زیادی از شریک عاطفی خود شناخت به دست بیاورید. افراد مختلف نقاط ضعف و نقاط قوت مختلف دارند. باید برای شناخت شریک خود وقت بگذارید. با دیدارها و کنار هم بودن ها سعی نکنید صرفا کنار او باشید و لذت ببرید. از زمان ها استفاده کنید تا متوجه علائق، نظرات، اعتقادات و باورهای او مطلع شوید. چون باید خود را با آنها وفق دهید. بدون اینکه نظر او را در ارتباط با مسائل مختلف بدانید چگونه می توانید او را درک کنید یا اعتماد او را جلب کنید؟ حتی لازم است از کارها ورفتارهایی که او دوست ندارد نیز آگاه باشید تا آنها را انجام ندهید و به قول معروف دست روی نقطه ضعف های او نگذارید.
با هم رقابت نکنید
بسیاری از افراد دائم می خواهند خوب بودن خود را اثبات کنند و بگویند که من از تو بهترم. یا اینکه اگر کاری انجام می دهند می خواهند آن را اعلام کنند و جار بزنند که من فلان کار را کردم. هیچوقت سعی نکنید زندگی را مسابقه فرض کنید. چون برعکس تصور شما، اینکه گاهی برای بقای یک رابطه، فرد باید بازنده باشد. یعنی مثلا هنگام اختلافی که پیش می آید اگر طرفی که حق با اوست به زور بخواهد حرف خود را به کرسی بنشاند و یا به اصرار بخواهد اثبات کند که او درست می گوید بحث و دعوا به جاهای باریک بکشد. درحالیکه فردی که می داند زندگی مسابقه نیست و نیازی ندارد که حتما برنده ی میدان باشد، کوتاه می آید و سعی می کند با آرامش و گذشت آتش دعوا را خاموش کند. بهمین خاطر هیچگاه سعی نکنید دنبال برنده بودن و اثبات خوب بودن خود باشید و به جای آن کمی روی عزت نفس خود کار کنید تا از درون قوی باشید و نیازی به اقبات خود به دیگران حتی به شریک عاطفی تان نداشته باشید و وقتی محق هستید آنقدر افتاده و فروتن باشید که سکوت کنید تا بحث و مشاجره طولانی نشود.
به جای انتقاد، مشوق شریک عاطفی خود باشید
انتقادهای مکرر، طرف مقابل شما را از شما دور می کند. باید بدانید که همیشه نیازی نیست راه و چاه به همسر خود نشان دهید یا همیشه درست و غلط های خود را به او تحمیل کنید. سعی کنید به جای این، بپذیرید که شما دو فرد مختلف با دو زاویه دید و تربیت مختلف هستید و اختلاف نظر ها و تفاوت رفتارها بین شما و هر زوج دیگر وجود دارد و کاملا طبیعی است. نیازی نیست دائم بدی ها و اشتباهات را به او گوشزد کنید. اول به این خاطر که به او القا می کنید که او هم درباره شما دائم انتقاد کند. دوم اینکه انتقاد و سرزنش و ایراد گرفتن ثمره ای جز ایجاد فاصله ندارد. یک فرد عاقل برای ایجاد رابطه عاطفی می داند که مشوق بودن و همراه بودن بهتر از توسری زدن و اعتراض کردن است و اگر به شریک عاطفی خود به اندازه بها و ارزش بدهد نتیجه ی بهتری خواهد دید.
- در رابطه عمیق طرفین اشتباهات خود را می پذیرند و از هم عذرخواهی می کنند.
- در این رابطه هر دو بهم احترام می گذارند و به خانواده و نزدیکان یکدیگر همینطور.
حساب کتاب نکنید و مهربان باشید
در روابط می بینیم که برخی افراد دائم در حال حساب و کتاب هستند که من این کار را کردم اما او فلان کار را نکرد. او جبران نکرد.او می توانست فلان کار را برای من انجام دهد اما نکرد. به جای اینکه فلان کار را انجام دهد، آن یکی کار را کرد. کسی که در رابطه غرق این تفکرات باشد هیچوقت رنگ آرامش نمی بیند. چون عادت کرده که یک چیز بدهد و یک چیز بگیرد و اگر نگیرد پشت پا می زند به تمام زحمات خودش و آنوقت دیگر کارهایی که کرده و زحماتی که کشیده ، ارزش خود را از دست خواهند داد. این افراد باید یاد بگیرند بدون توقع عشق و محبت بورزند و بدون چشم داشت برای خودشان و ارتباطشان تلاش کنند. شاید گاهی طرف مقابل آنها نداند که کارهایی که می تواند برای خوشحال شدن شریک عاطفی اش انجام دهد چیست! پس این دلیل بر بی انصافی یا نخواستن او نیست. این تنها مشکل ندانستن اوست که در طی ارتباط می توان به صورتهای مختلف که نه باعث دلخوری شود و نه رنگ و بوی توقع داشته باشد، آنها را برایش مطرح کرد. ویدیوی نشانه های یک رابطه درست چیست از کجا بفهمیم در یک رابطه درست قرار داریم را می توانید مشاهده کنید تا در این زمینه آگاهی بیشتری به دست آورید.
برای آینده برنامه داشته باشید
طبق اصول مهم روانشناسی روابط ، حتی اگر مدت طولانی با هم بوده اید ، داشتن برنامه هایی برای آینده برای سلامت روانی رابطه شما مهم است. از برنامه های کوچک ، مانند جایی که امسال تعطیلات خود را سپری می کنید ، تا برنامه های بزرگ ، مانند کاری که دوست دارید ده سال آینده انجام دهید ، تصور آینده مشترک شما یک تمرین مهم است که هر از گاهی با شریک زندگی خود انجام دهید.
جزر و مد عشق، فاصله در رابطه عاطفی
روانشناسان در زمینه روانشناسی روابط ، که در مطالعه پویایی عشق تخصص دارند ، خاطرنشان می کنند که کاملاً طبیعی است که زوجین در طول زندگی مشترک خود لحظاتی از فاصله روانی و جسمی را تجربه کنند. این "فضای تنفس" در واقع می تواند برای سلامت رابطه عاطفی مفید باشد ، به شرطی که زوج متعهد به برقراری ارتباط عشق ، احترام ، تحسین و قدردانی از یکدیگر باشند. یک مثال از این امر می تواند «رابطه اجباری از راه دور» باشد ، زوجی که به دلایل حرفه ای ، موظف به جدایی فیزیکی هستند و برای مدت معینی در شهرهای مختلف زندگی می کنند. اگر دو فرد درگیر به رابطه متعهد باشند و علیرغم اینکه از نظر جسمی در کنار هم نیستند ، عشق خود را نسبت به یکدیگر به طور پیشگیرانه بیان کنند ، این فاصله می تواند رابطه را تقویت و تقویت کند. اما این بستگی به توانایی های ارتباطی دو فرد درگیر دارد.
عشق در رابطه عاطفی در اعمال کوچک خود را نشان می دهد
وقتی صحبت از روانشناسی پشت عشق می شود ، اغلب ما فکر می کنیم که هرچه تظاهرات بزرگتر باشد ، آن شخص عشق بیشتری احساس می کند. اما روانشناسان عشق دریافته اند که طبق روانشناسی رابطه ، این اعمال کوچک عشقی است که زوج های بلند مدت را به هم متصل می کند. در حقیقت ، اگر روانشناسی پشت روابط را درک کنید ، اغلب این لغزش های رایج است که در نهایت منجر به شکست رابطه عاطفی می شود. همه ما داستانهایی از نمایش عشق در مقیاس بزرگ می دانیم: مردی که از دوست دختر خود در سیستم اینترکام هواپیما خواستگاری کرد یا با تحویل صد گل رز قرمز به محل کار دوست دخترش ، عشق خود را اعلام کرد. اینها عاشقانه به نظر می رسند (مخصوصاً در فیلم ها) ، اما زوج های خوشبخت و طولانی مدت به ما می گویند بهترین جمله "دوستت دارم" چیست: فنجان داغ قهوه صبح هنگام کنار تختخواب آورده می شود ، زباله ها بدون نیاز به پرس و جو برداشته می شوند ، " خیلی زیبا به نظر می آیی »خود به خود بیان شد.
دیدگاهتان را بنویسید