ارتباط با فرزند بعد از طلاق_با کودکان بعد از طلاق چگونه رفتار کنیم؟
رفتار با کودکان بعد از طلاق والدین
بعد از جدا شدن والدین، برخی از کودکان ممکن است عصبی و خشمگین شوند برخی ممکن است سکوت کنند و منزوی شوند و برخی ممکن است به مبارزه با پدر یا مادر خود بپردازند. در هر صورت بیان احساسشان برایشان سخت خواهد بود و این پدر و مادر هستند که می توانند با صحبت کردن با فرزند خود او را آرام کنند و از او بخواهند که فکر و احساس خود را بیان کند تا هم تخلیه روانی شود و هم والدین بتوانند به او کمک کنند تا با برداشت های اشتباه خودشان را اذیت نکنند و بغض و کینه ای که در دلشان بوجود آمده است را نگه ندارند. مشاوره طلاق | مشاوره قبل از طلاق و مشاوره بعد از طلاق چیست
برخی کارهایی که می توانید برای کمک به کودک طلاق خود انجام دهید شامل موارد زیر می باشد:
با کودک خود ارتباطی دقیق داشته باشید
وقتی با کودک خود هستید و با او وقت خود را می گذرانید، کاملا حواستان را معطوف او کنید. یعنی با موبایل و تبلت و روزنامه و اینها کنار کودک ننشینید و کار دیگری جز توجه کردن به او انجام ندهید. در این صورت او اگر هم بخواهد نزدیک شما بیاید و با شما صحبت کند، احساس می کند که حواس شما به او نیست درنتیجه از گفتگو منصرف می شود.
سعی کنید خودتان صحبت با کودک را آغاز کنید
اگر دیدید او تمایلی ندارد که با شما صحبت کند، خودتان پیش قدم شوید. بهتر است با رویی گشاده به استقبال صحبت کردن با او بروید و کم کم شروع کنید به صحبت. درباره طلاق و علت جدایی و او را آگاه کنید از واقعیت هایی که در زندگی باید تحمل کند با او حرف بزنید.
بعد از طلاق، بسیاری از کودکان دوست ندارند با والدین خود صحبت کنند و یا نسبت به آنها گارد می گیرند چون گاهی بخاطر کودکیشان فکر می کنند که مثلا پدر باعث شد تا مادرشان از این خانه برود و یا برعکس. بهمین خاطر کمی حس تنفر یا کینه در دلشان بوجود می آید که همین صحبت کردن ها او را از افکار منفی که ذهنشان را درگیر کرده، نجات می دهد.
پیشنهاد: تحلیل روان شناختی فیلم همشهری کین و تاثیر احساس عدم امنیت در دوران کودکی
درباره احساستان با کودک صحبت کنید
البته که نیازی نیست دلایل واقعی طلاق که کاملا برای کودک گنگ و نامفهوم است را توضیح دهید اما می توانید پیش او ابراز ناراحتی کنید از اینکه از همسر خود جدا شدید و این باعث شد که کودک هم نتواند مثل سابق دائما او را ببیند. با کودک جوری صحبت کنید که هم به آرامش برسد و هم دچار شک و تردید نشود. اگر بخواهید زیاد از همسر خود بد بگویید که او را نیز از مادر یا پدر خود دور کنید، قطعا کار درستی نکرده اید چون کودک همیشه کودک نمی ماند و به محض این که بزرگ شود خودش دلایل طلاق را کشف می کند و خودش برداشت می کند که مقصر کیست و اگر به او ثابت شود که علت جدایی شما بودید اما در این مدت با بدگویی هایتان باعث شدید فرزند از پدر یا مادر خود گریزان شود، آنوقت است که یا عواقب بدی را از طرف فرزند خود شاهد خواهید بود یا او را دچار اختلالات روحی شدیدی کرده اید.
عصبانی نشوید و صبور باشید
ممکن است کودک اوایل دوران طلاق، از شما خشم و تنفر داشته باشد. بهرحال او کودک است و به اندازه درکش باید از اوانتظار داشت و نمی توان توقع داشت مانند والدین و بقیه افراد، خوب و بد را از هم تشخیص دهد و یا به شما حق دهد که مثلا بهترین کار را کرده اید که از همسر خود جدا شده اید! او دنیا را از زاویه خود می بیند و یک دید کاملا احساسی و کودکانه دارد. درنتیجه ممکن است نخواهد با شما صحبت کند یا اینکه از شما دوری کند یا حتی از شما بترسد چون شما را در شرایط بد بحث، بگو مگو و مشاجره های شدیدی که با همسر خود داشته اید دیده است. در این حالت وظیفه شماست که بتوانید اعتماد او را جلب کنید و سپس به او فرصت دهید تا احساسی که دارد را بیان کند.
از همسر خود تصویر خوبی در ذهن کودک ایجاد کنید
اگر بعد از اتفاق افتادن طلاق، جوری رفتار کنید که از همسرتان تنفری ندارید و برای او احترام قائل هستید چون پدر یا مادر فرزند شماست، کودکتان درمی یابد که شما آدم بدی نیستید که پدر یا مادر او را طرد کرده اید. آنوقت او بیشتر با شما احساس صمیمیت خواهد کرد. چون اکثر کودکان طلاق فکر می کنند که چون فرزند پدر یا مادری هستند که از سمت شما طرد شده است، درتیجه شما فرزند آن پدر یا مادر را نیز دوست نخواهید داشت و احساس می کند او نیز درخانه شما اضافی است و نباید آنجا بماند .
پیشنهاد : ترتیب فرزندان و ارتباط آن با شخصیت آنها
هنگامی که کودک پیش پدر یا مادر خود می رود
سعی کنید هنگامی که می خواهید کودک را برای آخر هفته ها تحویل هم دهید، با روی خوش با هم روبرو شوید شاید این کار بسیار سخت و دشوار باشد اما باید سعی کنید جلو کودک آرام و متین با یکدیگر صحبت کنید و ترجیحا کوتاه. همچنین هنگامی که کودک از پیش پدر یا مادر خود برمی گرد نباید دائم از او سؤال کنید (پدرت یا مادرت) چی برات خرید؟ غذا چی خوردین؟ کجا رفتین؟ خونه فامیل ها رفتید مادربزرگ پدربزرگت چطور؟ سوال هایی از این قبیل کودک را آگاه می کند که شما هنوز درباره همسر خود کنجکاو هستید و گاهی ممکن است او در ذهن خود احساس کند که شما می خواهید به زندگی سابق خود بازگردید و وقتی ببیند این رویای او تحقق نمی یابد بسیار بهم می ریزد و سؤال های شما بیشتر و بیشتر او را به فکر فرو می برد.
به کودک طلاق احساس مالکیت بدهید
کوک طلاق با هر کسی که بخواهد زندگی کند اعم از پدر، مادر یا پدربزرگ و مادربزرگ، بهتر است اتاق مجزایی داشته باشد و اگر این امکان نیست، میز کوچک یا کمدی به او اختصاص داده شود تا او احساس کند تا مدت نامحدودی که بخواهد به آنجا تعلق دارد و قرار نیست از آنجا رانده شود . چون معمولا با جدایی پدر ومادر از همدیگر این مسئله ذهن کودک را درگیر می کند که تکلیف من چیست و من کجا باید زندگی کنم.
دیدگاهتان را بنویسید