تاب آوری چیست؟_چگونه تاب آوری خود را در زمان قرنطینگی بالا ببریم
در دوران فعلی با شیوع کرونا چگونه باید تاب آوری ما افزایش پیدا کند
با توجه به مواردی که بیان شد، شاید به راحتی بتوانیم تشخیص دهیم که در این دوران که همگی باید خود را در خانه هایمان قرنطینه کنیم، چگونه قدرت تاب آوری خود را افزایش دهیم. در ادامه به راهکارهایی جهت افزایش تاب آوری در شرایط فعلی قرنطینگی می پردازیم:
سعی کنید در طول هفته کارهایی در منزل انجام دهید که احساس ارزشمندی را در شما به وجود بیاورد. کمک کردن به فرزندان در درسهایشان و وقت گذاشتن با کودکان هم باعث ایجاد آرامش درونی در شما می شود و هم به ارتقا روحیه فرزندان شما کمک شایانی می کند.
سعی کنید از مسائل بی ارزش به سادگی بگذرید. روی مسائل کوچک تمرکز نکنید که منجر به عصبانیت شما بشود. از حرف ها یا کارهای دیگران عصبانی نشوید و سعی کنید عادت کنید به نادیده گرفتن بدی ها یا اشتباهات دیگران و این را بدانید مخصوصا در زمان فعلی، کسی که زود عصبانی شود و نتواند خشم خود را کنترل کند ضربه شدیدتری خواهد دید. برای اینکه بتوانید آرامش خود را حفظ کنید درباره راههای کنترل خشم مطالعه کنید.
مشکلات بزرگ را نادیده نگیرید اما از کاه هم کوه نسازید و از کوره درنروید. هنگام بروز یک مشکل، سعی کنید راه حل درست آن را بیابید.
می توانید یادداشتی درست کنید از اقداماتی که در گذشته انجام می دادید تا حالتان خوب شود. شاید قبلا با یک خرید اینترنتی یا یک بازی آنلاین، تماشای فیلم یا گوش دادن به موسیقی مورد علاقه تان خستگی روز خود را از بین می بردید. سعی کنید همان کارها را در دوران قرنطینگی انجام دهید.
رژیم غذایی سالم و خواب کافی در سلامت جسم شما تاثیر مثبتی خواهد داشت. و وقتی جسم در سلامت باشد، روح و روان فرد آرامش بیشتری را خواهد داشت. پس با تغذیه ی خوب سلامت جسمی خود را به حفظ کنید. همچنین می توانید دقایقی را در خانه به ورزش بپردازید. ورزش هایی که به ابزار یا دستگاههای خاص احتیاج ندارند و یا تکنیک های آرام سازی و مدیتیشن بسیار می تواند موثر باشد.
با امید اینکه هرچه زودتر این ویروس در تمام دنیا از بین برود و همه مردم در سلامتی کامل به زندگی عادی خویش بازگردند. در همین رابطه، ویدیویی برای شما تهیه کرده که پیشنهاد می کنیم که حتما آن را تماشا و از راهکارهای مطرح شده در آن بهره ببرید.
تعریف تاب آوری
شاید برای بسیاری از شما این سوال پیش آمده باشد که چرا هنگام بروز مشکلات برخی افراد به راحتی خود و زندگی خود را کنترل می کنند و برخی طوری خود را می بازند که نه تنها نمی توانند آن مشکل را حل کنند بلکه نمی توانند زندگی عادی خود را پیش ببرند و در همه سطوح زندگی دچار مشکل می شوند. تاب آوری یعنی اینکه فرد وقتی در معرض خطری قرار می گیرد، دچار اختلال نشود. درواقع ظرفیت فرد نسبت به وقوع حوادث و فجایع، میزان تاب آوری او را مشخص می کند. اینکه فرد تا چه حد در مقابل استرس های ناشی از اتفاقات دردناک، از خود انعطاف پذیری نشان می دهد. فردی که بتواند ویژگی تاب آوری را در خود ارتقا دهد قطعا می تواند مهارت خود مدیریتی را در خود ایجاد کند. ناگفته نماند که حمایت افرادی چون اعضای خانواده، همسر، معلم و یا باورهای فرهنگی یا مذهبی فرد در میزان تاب آوری او دخیل هستند و تاثیر بسیاری روی آن دارند. همانطور که گفته شد تاب آوری کاملا اکتسابی است و در بین افراد مختلف ، تفاوت های زیادی دارد.
فردی که میزان تاب آوری او بالاست، هنگام وقوع اتفاقات ناگوار، می تواند پس از پذیرش و گذراندن آن دوره، به استعدادها و شایستگی های ویژه ای دست یابد.
همانطور که گفته شد این ویژگی هم اکتسابی است و هم در افراد مختلف، متفاوت است. البته در برخی افراد به صورت ذاتی وجود دارد و آنها بدون آموزش یا تمرین، این مهارت را در خود دارند که هنگام بروز مشکل بدون اینکه اجازه دهند زندگی آنها دچار اختلال یا نقص شود، مشکل بوجود آمده را حل و فصل می کنند و یا تا زمانی که آن مشکل خاتمه پیدا کند با آن کنار می آیند و این به این معنی نیست که برای این افراد مشکل بزرگی پیش نمی آید بلکه هنگام بروز مشکل، این افراد می توانند آن را بپذیرند و بر آن فائق شوند. تقریبا می توان گفت افراد تاب آور افرادی هستند که روحیه ای مثبت بین و خلق و خوی توام با آرامش دارند و با نشاط و امیدوار می باشند.
ویژگی های تاب آوری
افراد تاب آور معمولا ویژگی های زیر را دارند:
این افراد از تیزهوشی برخوردارند و در روابط به راحتی می توانند بین صمیمیت و گسستگی تفاوت قائل شوند و هر دو را اجرایی کنند.
برای آنها مهم است که وقایع و موضوعات خوب را در ذهن خود نگاه دارند و آنها را فراخوانی کنند بعبارت بهتر اینها می توانند به اتفاقات و افراد خوب فکر کنند و آنها را به سمت خود جذب کنند و رفتارها یا اتفاقات منفی که می بینند را نادیده گفته یا سریعا حل و فصل کنند.
آنها عواطف خود را سرکوب نمی کنند و هر احساسی که دارند ترجیح می دهند آن را بپذیرند به جای اینکه از آن فرار کنند.
افراد تاب آور بسیار کاردان و مبتکر هستند، در زندگی هدف دارند و توانایی جذب حمایت های اجتماعی دارند و خود نیز به دیگران کمک می کنند چون در واقع افرادی نوع دوست هستند و نسبت به دیگران دیدی دلسوزانه دارند.
به طور کلی،از جمله کارهایی که می توان جهت ارتقا دادن تاب آوری افراد انجام داد این است که بتوانیم به فرد احساس هویت و ارزشمندی بدهیم تا به این باور برسد که می تواند از پس کارهای خودش بربیاید و می تواند مانند دیگران از پس مشکلات و روزهای سخت زندگی بربیاید. سپس کم کم شخص به خود باوری می رسد، احساس قدرت و اهمیت می کند و شروع می کند به تلاش کردن و اینگونه یاد می گیرد که در شرایط سخت نیز بهمین منوال تلاش کند تا زندگی ارزشمند خود را از مشکلات بیرون بکشد و اجازه ندهد زندگی اش زیر بار مشکلات از بین برود.
ایجاد حس مثبت از فردیت خود، حس مهم بودن فرد برای خانواده، کنترل احساسات و مدیریت هیجانات از مواردی است که جهت ارتقا تاب آوری باید به شخص آموخت.
چگونه می توانیم تاب آوری را در خود ارتقا دهیم
در این بخش 10 گام برایتان مطرح می کنیم تا بتوانید بر ترس ها و استرس هایی که در شرایط بد و بحرانی برایتان پیش می آید غلبه کنید. اینکه شخص بتواند پس از زمین خوردن، بلند شود، خود را بتکاند و به حرکت خود ادامه دهد، یعنی تاب آوری بالایی دارد و همچنان در زندگی قوی و سالم پیش می رود.
ارتباط خوب با دوستان داشتن
سعی کنید با دوستانتان روابط خوبی ایجاد کنید و با دوستان خودمانی، روایط صمیمانه ای داشته باشید.
درباره احساساتتان صحبت کنید
سعی کنید درباره احساسات خود صحبت کنید. شما می توانید با ارتباط گرفتن با اقوام و یا از طریق مجلات و کتاب احساسات خود را بیرون بریزید.
خوش خلقی، شادی و سرزنده بودن را بیاموزید
سرزنده بودن و احساس شادی داشتن، از مهارتهایی است که به شما کمک می کند تا در مواقع حساس و ضروری بتوانید تاب آوری خود را افزایش دهید. افرادی که شاد هستند در مواقع وخیم بهتر می توانند ترس یا استرس خود را کنترل کنند.
مراقبت از خود، راه دیگری برای ارتقا تاب آوری است
مسلما افرادی که به خوبی از خود محافظت و مراقبت می کنند و برای خودشان اهمیت قائل می شوند، بخاطر احساس خوبی که از خود دارند، در مواقع استرس زا، راحت تر می توانند خود را کنترل کنند. مثلا وقتی شما به نظافت خود رسیدگی می کنید، احساس بهتری از خود و زندگی خود خواهید داشت و این حس به شما اعتماد به نفس خواهد بخشید.
تعیین اهداف در زندگی
برای زندگی خود اهدافی را مشخص و آنها را گسترش دهید. همیشه تصمیمات قاطع بگیریدو از انجام آنها پشیمان نشوید.
بدنبال هر فقدان، بدنبال وقایع خوشایند بعدی باشید
سعی کنید نگذارید انرژی شما هنگام مواجهه با اتفاقات ناخوشایند از بین برود. همیشه اعتقاد داشته باشید که بعد از روزهای سخت قطعا روزهای خوبی فرا می رسند.
اعتماد به نفس خود را تقویت کنید
وقتی اعتماد به نفس خود را تقویت می کنید، دارید توانایی تاب آوریتان را تقویت می کنید . با این کار می توانید از اوضاع بغرنج راحت تر رها شوید.
مثبت نگر باشید
جنبه روشن هر چیزی را ببینید چون هر وضعیت منفی، یک جنبه روشنی هم دارد که به مرور خود را نمایان می کند.
آرامش خود را حفظ کنید
همواره آرامش خود را حفظ کنید. حفظ خونسردی و تنفس عمیق را انجام دهید. می توانید از تکنیک های ریلکسیشن بهره ببرید.
از جسم و روان خود مراقبت کنید
دست آخر به مراقبت از جسم و روان خود توجه کنید و به نیازها و احساسات خود توجه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید