مهارت شاد بودن_چگونه شاد زندگی کنیم؟
مهارت شاد بودن جز مواردی است که فراگیری آن برای همه افراد الزامی است؛اکثریت افراد هیجان خود را به دست شرایط میسپارند در حالیکه شاد بودن یا نبودن و حتی میزان آن به دست خودمان است؛عوامل مهمی در راستای احساس شادی وجود دارد که در این مقاله به برخی از انها پرداخته ایم.
مهارت شاد بودن
افراد شاد که همه ی ما اطراف خود بسیار دیده ایم، افرادی هستند که با یک سری ویژگی هایی که دارند، دائم سعی می کنند مسائل خسته کننده و ناراحت کننده را کنار بگذارند و روی آنها تمرکز نمی کنند تا حال خوبشان را از دست بدهند. یعنی به مشکلات و مسائل به نوعی اهمیت نمی دهند که بخواهد فکرشان را جوری درگیر کند که حالشان خراب شود.
این افراد با یک سری مهارت های درونی یا اکتسابی می توانند حال خوب خود را در خود ایجاد کنند و آن را حفظ کنند. همانطور که می دانید قوی شدن و به دست آوردن مهارت در یک موضوع، کار یا رفتار، یک بخش مهم است ولی حفظ آن و تلاش برای پابرجا ماندن آن نیز بخش مهم بعدی است. اگر شما نیز این ویژگی های مطرح شده را دارید.
افراد شاد اصولا از کاه کوه نمی سازند
- اینکه فرد بتواند در شرایط سخت، فکر خود را مدیریت کند بسیار اهمیت دارد و متاسفانه هر کسی این توانایی را ندارد. بسیار شاهد هستیم که افراد هنگام بروز کوچکترین مشکل چنان بلوایی به پا می کنند یا با همسر و خانواده خود دعوا و داد و بیداد می کنند درحالیکه آنها هم هیچ نقشی در آن اتفاق نداشته اند. خب مشخص است که این افراد اگر که هیچ گونه اختلال شخصیتی نداشته باشند، افراد ضعیفی هستند که هرگز نمی توانند شادی را در مواقع بروز مشکل در خود ایجاد کنند و انتخاب آنها تمرکز روی مشکل و تخلیه خشم و عکس العمل به مشکلات است نه داشتن حال خوب! حالا عکس العمل افراد شاد هنگام بروز مشکلات به این صورت هست که :
- مشکل پیش آمده را می پذیرند و سریعا به فکر برطرف کردن آن می افتند
- مشکل را گردن کسی نمی اندازند چون دنبال این نیستند که کسی را مقصر بدانند و حال او را هم بد کنند. ترجیح می دهند که به جای وقت گذاشتن قضاوت و طعنعه و کینه، بهترین راه حل را پیدا کنند.
- از مشکلات بعنوان فرصت انتخاب می کنند که چیزی یاد بگیرند و خودشان را قوی تر از قبل کنند. چون معتقدند که مشلات به انسان قدرت می دهد.
- هنگام بروز مشکل، آنقدر قوی هستند که به مسائل مثبتی که درحال رخ دادن است توجه کنند نه آن مسئله ای که بی مقدمه رخ داده و برنامه هایشان را بهم ریخته. یعنی افراد منفی گرا که با شادی قهر هستند، اگر یک اتفاق بد برایشان بیفتد زمین و زمان را بهم می بافند و از همه ی دنیا و اتفاقاتش بد می گویند. اما انسانهای شاد که حال درونی آنها خوب است بیشتر تمرکز می کنند روی فلان نعمتی که دارند و فلان امکاناتی که دارند و باعث امید و انگیزه شان می شود.
مثلا تصور کنید یک فرد شاد که دائم بدنبال این است که احساس شادی کند و یک فرد غمگین که دائم در حال حرص خوردن و غصه خوردن است. مهارت اینکه چگونه شاد زندگی کنیم را در مقایسه این دو فرد هنگام بروز یک اتفاق باهم بررسی کنیم.
فرض کنید قرار است شب به یک مهمانی بروند ولی عصر تصادف می کنند و مجبور می شوند چند ساعت معطل می شوند تا این جریان حل شود تا بتوانند خود را به خانه برسانند.
خب در این حالت فرد شادی که دائم بدنبال مسائل شاد و شادی آفرین هست، خود را کنترل می کند و ترجیح می دهد عصبانی نشود چون مهمانی شب هم پیش روهست او یک انگیزه کوچک اما مهم دارد و مشکل ناگهانی را بی ارزش قلمداد می کند چون می خواهد حال واحوالش خوب باشد و از مهمانی هم لذت ببرد. اما رفتار فردی که بدنبال شادی نیست ابتدا یک شوک به او وارد می شود و بعد به زمین و زمان ناسزا می گوید که چرا این اتفاق برای من افتاد و چرا امروز؟ و بعد با ظاهری برافروخته و با غرغر یا خود را به مهمانی می رساند که هیچی هم از آن نمی فهمد اینقدر حرص خورده یا اینکه کلا مهمانی رفتن را کنسل می کند.
افراد شاد افرادی مثبت نگر هستند
همانطور که گفته شد این افراد به نیمه خالی لیوان توجه نمی کنند و تمرکزشان روی هدف هایشان و برنامه هایشان است و مشکلات را بخشی از زندگی می دانند که حتما رخ می دهند ولی باید به درستی و با اصول برطرف شود ومی دانند که زندگی هیچ کس بدون مشکل نیست پس مهم این است که خودشان بتوانند همه چیز را مدیریت کنند.
افراد شاد اعتماد به نفس دارند و خود را همانگونه که هستند می پذیرند
خوشحالی برای این افراد حتما منوط به عوامل خارجی نیست، وقتی خودشان را قبول دارند دائم خود را سرزنش نمی کنند و خود را محکوم نمی کنند و ارزش های خود را باور دارند در خود این قابلیت را می بینند که بی نیاز از همه زندگی خود را بهبود ببخشند و برای خوشحالی خود تلاش کنند. نه اینکه زانوی غم بغل کنند و منتظر امدادهای غیبی برای خوشحالی خود باشند.
رمز موفقیت افراد شاد
شاید تصور کنید که افراد شاد هرگز به مشکلات اهمیتی نمی دهند درحالیکه این طور نیست آنها آموخته اند که باید برای به دست آوردن شادی باید به مشکلات کوچک بی توجه باشند. باید مسیر را برای زندگی آرام خود هموار کنند و اینکه به جای تمرکز روی مشکلات پیش پاافتاده برای برطرف کردن مشکلات بزرگتر وقت بگذارند.
افراد خوشحال به حرف و نظر بقیه اهمیت نمی دهند و از نه گفتن نمی ترسند
آنها افراد قوی هستند که می دانند از زندگی چه می خواهند و به دنبال چه هستند پس هرگز برایشان اهمیتی ندارد که دیگران چه حرفها و نظراتی درباره شان مطرح می کنند. البته این ویژگی ذاتی آنهاست که عزت نفس دارند و خودشان را درگیر مسائل بی اهمیت نمی کنند. آنها خود را کافی می دانند هرقدر هم از جهاتی ضعیف باشند بدنبال سرکوب خود نیستند و پیوست به دنبال ارتقا و پیشرفت هستند. همچنین از نه گفتن هراسی ندارند چون اولویت زندگیشان بر روی رضایت خودشان از زندگی است و دائم به فکر به دست آوردن رضایت دیگران نیستند که هرکس هرچه از آنها بخواهد سریع قبول کنند و خود و صلاح خود را نادیده بگیرند. البته این راه با خودخواهی و خودبینی کاملا متفاوت است و آنها با این روش هم خودشان حالشان خوب است و هم روابطشان را کنترل می کنند که نه آسیب ببینند و نه به طرف مقابل آسیب بزنند.
دیدگاهتان را بنویسید