معیارهای ازدواج_معیارهای انتخاب همسر از دیدگاه روانشناسان کدام است
معیارهای ازدواج به طور کلی یکسان هستند اما فرهنگ هر شهر و کشور در این موضوع بسیار اثر گذار است.وقتی تصمیم به ازدواج میگیرید باید نسبت به امادگی خود و طرف مقابل مطمئن باشید.
معیار های انتخاب همسر از دید روانشناسی
تفاوت سنی و نقش آن در انتخاب همسر
از دیدگاه روانشناسی بهترین فاصله سنی برای ازدواج 3 تا 7 سال می باشد. البته در مواردی که بصورت کلی زوجین باهم تفاهم داشته باشند، اشکال ندارد که هم سن باشند و یا حتی دختر تا دوسال بزرگتر باشد. البته بعضی از روانشناسان در انتخاب همسر بزرگ تر بودن دختر را به کلی رد می کنند زیرا معتقدند که ممکن است بعدا با مشکل مواجه شوند.
شکل ظاهری و نقش آن در انتخاب همسر
در انتخاب همسر شکل ظاهری نباید جزء اولویت های اول باشد ولی زوجین به طور کلی باید از ظاهر هم خوششان بیاید. البته هرکدام از طرفین در انتخاب همسر باید توجه کند که معیار هایی که مد نظرش می باشد به شکل ظاهری خودش نزدیک باشد. به این دلیل می گوییم شکل ظاهری نباید تنها معیار ازدواج و یا معیار اصلی ازدواج باشد. زیرا در بسیاری از موارد مشاهده شده است که افراد به خاطر شکل ظاهری گزینه های زیادی را رد کرده اند و سن ازدواج آنها به تاخیر افتاده است.
توجه به اخلاق و رفتار در انتخاب همسر
مهمترین معیار ازدواج اخلاق و رفتار می باشد. ظاهر و مادیات برای افراد عادی می شوند اما این اخلاق و رفتار است که به زندگی آرامش می دهد و باعث بوجود آمدن عشق میان زوجین می شود. مشاوره های قبل از ازدواج و تحقیقات می تواند به اخلاق شناسی طرفین کمک کند. چگونگی اخلاق در اعمال و سخنان افراد به مرور مشخص می شود. به اینگونه که فرد می بیند که طرف مقابلش خصوصیاتی مانند رفتارهای خوب، عمل کردن به حرف ها، اهمیت دادن، مهربان بودن و… را دارد و همین خصوصیات باعث دل بستن می شود.
توجه به دین داری در انتخاب همسر
در انتخاب همسر دینداری از اهمیت بالایی برخوردار است. دختر و پسر اگر دارای اعتقادات نزدیکی باشند زندگیشان راحت تر می شود و همدیگر را درک می کنند. زوجین طبق اصول دینی که هردو به آن اعتقاد دارند کارهای ناشایست انجام نمی دهند و همدیگر را درک می کنند. داشتن دین مشترک در انتخاب همسر امر مهمی می باشد. زوج هایی که دین مشترکی ندارند در تربیت فرزند نیز به مشکل می خورند.
سلامت جسمانی در انتخاب همسر
قطعا در انتخاب همسر برای همه ی افراد مهم می باشد باکسی ازدواج کنند که وضعیت جسمانی سالمی داشته باشد. افراد می توانند از طریق صحبت کردن، تحقیق و آزمایش های مختلف از سلامت روحی و جسمی هم مطلع شوند. البته در برخی از موارد مشاهده شده به خاطر احساسی که میان طرفین بوده از نقص های همدیگر چشم پوشی کرده و باهم زندگی مشترک را آغاز کرده اند.
سلامت روانی
اطمینان از سلامت روانی طرف مقابل امر مهمی در انتخاب همسر می باشد. در موارد زیادی ازدواج با افرادی که سلامت جسمانی مناسبی ندارند ازدواج بلامانع است، اما درباره نداشتن سلامت روان اینگونه نیست. درواقع فردی که سلامت روانی ندارد اول باید توسط روانشناس درمان شده سپس ازدواج کند. از جمله راه هایی که برای اطمینان از سلامت روانی طرف مقابل می توان استفاده کرد، تحقیقات (از محل کار و محل زندگی)، جلسه های مشاوره پیش از ازدواج، تست های روانشناسی توسط روانشناس و… می باشند.
بلوغ فکری
بلوغ فکری یکی از معیار های ازدواج که در انتخاب همسر بسیار مهم می باشد. فرد باید بداند در چه جایی چه رفتاری کند و بتواند در شرایط سخت خود را کنترل کند. کسی که از نظر ذهنی هم رشد کرده باشد دیدگاهش به ازدواج متفاوت می باشد. افراد می توانند رشد اجتماعی و بلوغ فکری یکدیگر را از طریق گفتگوهایی درباره فعالیت های روزمره، نگاه به ازدواج و آینده، دیدگاه های اجتماعی و… بسنجند. البته در این زمینه روانشناس ازدواج می تواند کمک بسزایی کند.
اهمیت وضعیت اقتصادی هنگام انتخاب همسر
از نظر روانشناسی ازدواج افراد می بایست به وضعیت اقتصادی فرد مقابل منطقی نگاه کنند و احساسی تصمیم نگیرند. البته منظور این نیست که توقع خود را خیلی بالا ببرند، اما به گونه ای نباشد که بعدا وضعیت اقتصادی موجب ناسازگاری شود. بهتر است افرادی که قصد ازدواج باهم را دارند در یک سطح اقتصادی باشند بای مثال دختری که ازدواج می کند تفاوت چندانی را از نظر اقتصادی احساس نکند.
داشتن شخصیت
یکی از شاخص ترین معیار های انتخاب همسر شخصیت می باشد. افراد باید در انتخاب همسر کسی را انتخاب کنند که ثبات شخصیتی داشته باشد. در این زمینه طرفین می توانند با استفاده از جلسات مشاوره ای که قبل از ازدواج برگزار می شود با شخصیت هم بیشتر آشنا شوند و انتخاب درست را انجام دهند.
داشتن فرهنگ نزدیک به هم
تناسب فرهنگی در انتخاب همسر بسیار مهم می باشد و افراد باید از لحاظ فرهنگی به هم نزدیک باشند. فرهنگ شامل آداب و رسوم زیادی از قبیل سبک زندگی، رفتار، مهمانی ها، مذهب، آداب ازدواج، میزان تمایل جنسی، زبان و گویش و حتی سبک غذا خوردن می باشد.
سبک تربیتی
اینکه فرد چگونه تربیت شده است بر زندگی مشترک تاثیر دارد و از ملاک های اصلی انتخاب همسر می باشد. باید توجه شود که فرد در چه شرایطی تربیت شده است. افراد با مراجعه به مشاور می توانند راحت تر بفهمند که فرد مورد نظرشان در چه شرایطی تربیت شده است و آیا معیارهای ازدواح او را دارد یا خیر.
پاکدامن بودن
از لحاظ شرعی در انتخاب همسر باید به پاکدامنی توجه شود. تجربه ها نشان می دهد افرادی که قبل از ازدواج پاکدامن بوده اند بعد از ازدواج همسران وفاداری خواهند بود. افراد می توانند با تحقیقات از محل زندگی و محل کار و تحصیل، گفتگو کردن میان طرفین و خانواده ها، مشاهده و تحقیق درباره دوستان فرد و همچنین کمک از مشاور ازدواج از پاکدامنی فرد مقابل اطمینان حاصل کنند.
توانایی در باروری
زوجین باید در انتخاب همسر از نظر اینکه طرف مقابلشان توانایی باروری دارد اطمینان لازم را حاصل کنند. امروزه با کمک متخصصین پزشکی می توان از توانایی باروری مطلع شد. در برخی از موارد هم دیده شده که زوجین از اینکه یکی از آنها توان باروری ندارد مطلع بوده ولی با این مساله کنار آمده و باهم ازدواج کرده اند.
دیدگاهتان را بنویسید