مزایای مشاوره با روانشناس ورزش_روانشناسی ورزش برای آرامش فکر و ذهن ورزشکار
نیاز به مشاور ورزش
برای اینکه یک ورزشکار بتواند رویاهای و آرزوهای خود را عملی کند و به اهداف خود برسد، علم روانشناسی ورزش بهترین راهکار پیش روی او می باشد. امروزه در علم ورزش ثابت شده است که جهت رسیدن به اوج قله موفقیت، علاوه بر مهارت های ورزشی که به دست می آورند، باید از مهارت های ذهن و روان نیز برخوردار باشند. آرامش فکار و ذهن یک ورزشکار، اینکه حال روحی اش خوب باشد یا خیر، بر عملکرد ورزشی او تاثیر مستقیم می گذارد. به همین دلیل، ارتباط وتعامل با روانشناس ورزشی می تواند مهارت های لازم برای داشتن روحیه قوی، اعتماد به نفس، امید، مقاومت و پشتکار ورزشکار را در ورزشکارتقویت کند.
با توجه به توضیحاتی که داده شده، روانشناسی ورزشی علمی است که به ورزشکاران کمک می کند که با داشتن ذهنی آرام بتوانند به مهارتهای خود بیفزایند و البته روانشناس ورزشی با برطرف کردن سوالات و ابهامات فکری که ذهن ورزشکار را مخدوش کرده و نمی گذارند که او با قدرت به تمرینات خود بپردازد یا به طور کلی او را از پیشرفت باز می دارند را برطرف کنند. برای یک ورزشکار مهم است که اعتماد به نفس خود را از دست ندهد، به اعصاب خود مسلط باشد، هنگام تمرین افکار خراب و منفی را از خود دور کند، درگیری های فکری روزانه را هنگام مسابقه کنار بگذارد و فکر خود را متمرکز سازد. علم رواشناسی ورزش اینگونه مسائل را برای دستیابی به عملکرد عالی در ورزش و فعالیتهای بدنی برطرف می کند.
مهارتهای یک ورزشکار
به طور کلی، یک ورزشکار باید دو نوع مهارت بیاموزد. اولین مهارت، شامل فعالیت ها و تکنیک های فیزیکی و بدنی و ورزشی است که همیشه در تب وتاب بهبود آن هستند. و دومین مهارت، مهارت ذهن و روحیه از قبیل اعتماد به نفس، تمرکز، قدرت کنار گذاشتن استرس ها، قدرت کنترل ذهن و …. می باشد. درنتیجه از هر دو جهت است که او می خواهد دائم پیشرفت کند و مدام مربی های ماهرتری را انتخاب کند.
روانشناس ورزش چه نقشی دارد؟
بسیاری از ما شاهد بوده ایم که مردم عادی در برابر روانشناسان احساس خطر کرده و یا از آنها اجتناب می کنند. این امر درباره ورزشکاران نیز صدق می کند. چراکه آنها نیز مانند سایر مردم، تصور می کنند نیاز به یک مشاوره و روانشناس ورزش به معنای داشتن مشکلات روحی بسایر شدید است. درصورتیکه این تصور کاملا اشتباه است و یک روانشناس ورزش آموزش هایی را ارائه می کند که قدرت ذهن شخص بالا برود و در شرایط سخت که مخصوصا برای ورزشکاران در روزهای تمرین یا مسابقه، فوق العاده حیاتی است، افراد بتوانند ذهن خود را کنترل و روی بازی متمرکز کنند و این دلیل بر داشتن بیماری روحی ورزشکار نمی شود چراکه هر شخصی در هر زمینه ای که فعالیت می کند، ممکن است در برهه ای نیاز به یک مشاور داشته باشد تا بتواند بر استرس های خود غلبه کند. مطلب دیگری که باید در رابطه با نقش روانشناسان ورزش مطرح کرد، کمک به ورزشکاران معلول که توانایی کمتری دارند، که بتوانند پیشرفت کنند و از مهارتهایی که می آموزند بهره ببرند.
وظایف روانشناس و مشاور ورزش
- آموزش دادن و پرورش تکنیک های ذهنی برای موفقیت
- آموزش دادن استفاده مفیدتر و بهینه از زمان های تمرین
- آموزش مهارت نحوه مدیریت کردن برنامه های تمرین
- آموزش ارتقا و بهبود حس اعتماد به نفس، حفظ تمرکز و خونسردی در شرایط سخت
دیدگاهتان را بنویسید