طلاق و دلایل آن_معیارهایی که قبل از انتخاب همسر نادیده گرفته شده اند
طلاق چیست؟
وقتی که زن و شوهر بصورت قانونی به رابطه ی خود پایان می دهند در واقع طلاق صورت می گیرد. طلاق یعنی زوجین به صورت رسمی به رابطه ی خود پایان داده و بواسطه ی آن دیگر مسئولیتی در قبال هم ندارند. از جمله دلایل طلاق تنش ها و ناسازگاری هایی است که بین زوجین اتفاق می افتد و رابطه گرمی خود را از دست می دهد و در آخر ممکن است به طلاق کشیده شود.
انتخاب اشتباه، بزرگترین عامل طلاق
یکی از مواردی که در مشاوره پیش از ازداج به آن پرداخته می شود، روانکاوی زوج است. گاهی معیارهای انتخاب همسر به شدت نشات گرفته از تله های زندگی افراد است. یعنی ما درست فردی را انتخاب می کنیم که تله ای که در آن گرفتار هستیم را حفظ کند. همچنین کیسی نظر ما را جلب می کند که دقیقا اخلاق و رفتارهای منفی پدر و مادر ما را دارد. پس حتما و حتما در انتخاب همسر باید دقت کنیم که فرد موردعلاقه ما قرار است باعث پیشرفت زندگی ما شود یا قرار است به تمام طرحواره هایی که ما درگیر آنها هستیم دامن بزند به این پادکست روانشناسی که درباره عامل بزرگ طلاق تهیه شده، گوش دهید.
فرق طلاق و فسخ ازدواج
همان طور که اشاره کردیم طلاق به این معنا می باشد که زوجین به رابطه خود به صورت قانونی پایان بدهند. اما فسخ ازدواج در واقع زمانی صورت می گیرد که ازدواج انجام شده باطل باشد و اصولی که در ازدواج رعایت می شود انجام نشده باشد.
طلاق عاطفی
طلاق عاطفی به این معنا می باشد که زن و شوهر بصورت رسمی در خواست طلاق نداده باشند. اما رابطه ی آنها گرمی لازم را نداشته و فقط بصورت فیزیکی در کنار هم باشند. از جمله دلایلی که وقتی زن و مرد به طلاق عاطفی می رسند و آنرا رسمی نمی کنند می توان به وجود فرزند و یا نگاهی که افراد جامعه به طلاق دارند اشاره کرد.
مشاوره طلاق | مشاوره قبل از طلاق و مشاوره بعد از طلاق چیست
دلایل طلاق
در گذشته در میان جامعه زندگی ها استحکام بیشتری داشت و بندرت پیش می آمد زوجی از هم طلاق بگیرند. اما امروزه اینگونه نیست و این امر برای عموم مردم عادی شده است و هرکس در اطراف خود زوج هایی را می بیند که طلاق گرفته اند و یا قصد آن را دارند. در ادامه به عواملی که ممکن است باعث طلاق باشند می پردازیم.
اشتباه در انتخاب همسر و افزایش احتمال طلاق
انتخاب همسر یکی از مهمترین مراحل زندگی است. از نظر روانشناسی ازدواج معیارهایی برای انتخاب همسر وجود دارد که باید مورد توجه زوجین قرار گیرد. از نظر روانشناسی طلاق اگر انتخاب همسر به درستی صورت نگیرد احتمال طلاق افزایش می یابد.
ازدواج زود هنگام و طلاق
زمانی که افراد در سن کم ازدواج کنند بیشتر از سایر افراد در معرض طلاق می باشند. از نظر فکری افراد باید به بلوغ برسند و درک درستی از ازدواج داشته باشند، که بتوانند ازدواج خوبی داشته و در زندگی مشترک مشکلات را مدیریت کنند. طبق آمار های بدست آمده ازدواج هایی که در سنین کم انجام می شوند بیشتر در معرض طلاق هستند و در ازدوادج های بالای 25 سال تا 23 درصد کمتر طلاق صورت می گیرد.
نداشتن باور های مذهبی و نقش آن در طلاق
تجربه ها نشان می دهد داشتن باور های مذهبی موجب پیشگیری از طلاق می شود. به عبارت دیگر در افرادی که ایمان قوی دارند به ندرت مشاهده می شود که طلاق صورت گیرد و این آمار در افرادی که به مذهب اعتقاد ندارند بیشتر می باشد. در زوج هایی که اعتقادات آنها یکسان است نیز این آمار به حداقل می رسد.
تاثیر ازدواج قبلی و نقش آن در طلاق
در افرادی که یکبار ازدواج ناموفق داشته اند احتمال طلاق بیشتر می باشد. بنابراین افراد در ازدواج دوم یا سومشان باید محتاط تر عمل کنند. دلیل اصلی اینکه ازدواج های دوم به بعد بیشتر در معرض طلاق هستند این است که افراد هنوز درگیر شکست ها و خاطرات ازدواج قبل بوده و وارد رابطه یا ازدواج بعد می شوند و شکست می خورند. در واقع افراد باید کامل رابطه قبلی و شکست های ناشی از آن را فراموش کرده سپس به ازدواج بپردازند.
تاثیرات مشکلات اقتصادی بر طلاق
بر اساس آمار های بدست آمده یکی از مهمترین دلایل طلاق مشکلات اقتصادی می باشد. مشکلات مالی هم تحمل افراد را پایین می آورد و هم باعث می شود رفاه زندگی آنها کمتر شود و ممکن است باعث شود زندگی در معرض طلاق قرار گیرد. در افرادی که وضع مالی بهتر داشته و راحت تر زندگی می کنند آمار طلاق پایین تر است. می توان گفت رابطه ی مستقیم میان شادی و مادیات وجود دارد. از سوی دیگر زوج هایی که وضع مالی خوبی ندارند به دلیل مشکلات مالی نمی توانند به مشاور مراجعه کرده و مشکلات خود را حل کنند و این امر باعث بیشتر شدن مشکلات آنها می شود.
فرزند زیاد و افزایش احتمال طلاق
با آمدن فرزند زندگی زیبا می شود و فرزند یک موهبت الهی می باشد. اما داشتن فرزند زیاد باعث بروز مشکلاتی می شود. زوجینی که قصد داشتن فرزند زیاد را دارند باید باید بدانند که با افزایش فرزند هزینه ها بالا می رود و مشکلات اقتصادی به زندگی آنها اضافه می شود. بنابراین داشتن فرزند زیاد باعث مشکلاتی ازجمله در زندگی شده و ممکن است در نهایت منجر به طلاق شود.
میزان تحصیلات و ارتباط آن با طلاق
بر اساس آمار های بدست آمده در افرادی که تحصیلات بالاتری دارند آمار طلاق کمتر می باشد. در واقع افرادی که تحصیلات بالایی دارند دارای آگاهی بیشتری بوده و از طلاق و عواقب آن مطلع می باشند. افرادی که با استفاده از تحصیلاتشان به درجات بهتری در جامعه رسیده و از لحاظ مالی درآمد خوبی دارند از زندگی خود راضی تر هستند و کمتر در معرض طلاق قرار می گیرند.
آموزش ندیدن قبل از ازدواج، دلیل بزرگ جهت طلاق
بسیاری از زوجها جلسه های مشاوره قبل از ازدواج را جدی نمی گیرند و در آنها شرکت نمی کنند. در واقع در زوج هایی که آگاهی های لازم را قبل از ازدواج کسب کرده اند امکان طلاق کمتر است. کلاس های مشاوره قبل از ازدواج باعث می شود افراد مهارت های حل مشکلات را بیاموزند و بتوانند زندگی را در شرایط سخت مدیریت کنند.
تفاوت در سن زوجین و احتمال طلاق
زوج هایی که از دو نسل متفاوت هستند و فاصله سنی زیادی باهم دارند ممکن است در معرض طلاق قرار گیرند. طبق آمار های بدست آمده در زوج هایی که سن مرد از 2تا 10 سال بیشتر از زن باشد امکان طلاق کمتر است. در مواردی که زن از مرد چند سال بزرگتر باشد نیز امکان طلاق وجود دارد.
طلاق در والدین
امکان طلاق در کسانی که این اتفاق در والدین آنها افتاده است بیشتر از دیگر افراد می باشد. به اینگونه که فرد در دوران کودکی از تاثیرات طلاق پدر و مادرش رنج برده است و همین در زندگی مشترکش اختلال ایجاد می کند. بنابراین بهتر است که افرادی که از طلاق والدین رنج می برند از همان سنین کودکی به روانشناس مراجعه کنند تا به آینده و زندگی مشترکی که آنها پیش رو دارند آسیب وارد نشود.
طلاق ناشی از خیانت یکی از زوجین
خیانت باعث کم شدن اعتماد و در نهایت از بین رفتن آن در میان زوجین می شود. تجربه ها نشان داده است که در ازدواج کمتر از رابطه های بلند مدت و ازدواج های غیر رسمی خیانت رخ می دهد. همسرانی که خیانت می کنند آن را مخفی نگه می دارند و یا می توانند هم را متقاعد کنند و همین باعث به تاخیر افتادن طلاق می شود. در زوج های مسن تر و زوجینی که آموزش های قبل از ازدواج را دیده اند کمتر خیانت مشاهده می شود.
مشکلات جنسی و طلاق
امروزه یکی از دلایل اصلی طلاق مشکلات جنسی می باشد. در بسیاری از موارد مشکلات جنسی اول باعث می شود یکی از زوجین به همسر خود خیانت کرده و این امر با گذشت زمان باعث طلاق می شود. در انتخاب همسر باید به این نکته توجه شود که فرد مورد نظر فرکانس های جنسی متفاوتی با خود شخص نداشته باشد. زمانی که زوج ها از لحاظ میل جنسی باهم متفاوت باشند یکی از زوجین تحت فشار قرار گرفته و دیگری احساس بی اعتنایی می کند و همین با گذشت زمان ممکن است باعث خیانت و طلاق شود.
اعتیاد در همسر و خطر طلاق
زمانی که یکی از طرفین ازدواج درگیر اعتیاد باشد، به مرور بر روی رفتار و اعمالش تغییراتی ایجاد می شود و همین امر باعث طلاق می شود. از طرف دیگر تاثیرات اعتیاد بر روی زندگی و ظاهر را نمی شود نادیده گرفت. اعتیاد باعث مشکلات اقتصادی، از کار افتادگی، کمبود وقت و… می شود، اینگونه که فرد معتاد بجز خرج زندگی خرج خرید موادش راهم دارد و همین باعث بروز مشکلات اقتصادی می شود. بنابراین مشکلات ذکر شده احتمال طلاق را در زوجین بالا می برد. هنگامی که برای درمان اعتیاد گامی برداشته شود اعتمال عقب افتادن طلاق یا منتفی شدن آن وجود دارد.
مشاوره طلاق
مشاوره طلاق به زوجین درباره طلاق و عواقب و پیامد هایی که ممکن است بعد از طلاق بوجود بیاید اطلاعات لازم را می دهد. مشاور به دنبال این است که از زندگی بعد از طلاق به زوجین اطلاعات دهد و تا جایی که می تواند سعی کند باعث بهبود زندگی و مانع طلاق طرفین شود. از نظر روانشناسی، طلاق بر روی فرزندان هم تاثیر مستقیم دارد و مشاور این موضوع و عواقب آنرا برای زوجین بازگو می کند. مشاور طلاق از طرفین می خواهد تا ناراحتی های خود را بصورت جداگانه بیان کنند و پس از آن با آنها در مورد موضوعاتی که تاحالا درباره آنها بحث نشده است صحبت می کند و نظرات خود را هم بیان می کند و سعی می کند از طلاق جلوگیری کند.
دیدگاهتان را بنویسید