هنر خوب زندگی کردن_راهکارهای بهبود کیفیت زندگی و داشتن زندگی ایده آل
مردم بسته به آنکه پول را از کجا به دست آورده اند با آن رفتار متفاوتی دارند . ما همیشه نقطه اوج و نقطه پایان وقایع را به ذهن خود میسپاریم و باقی را فراموش میکنیم . باید ترجیح دهیم انرژی ها را پس انداز کنیم تا پول هایمان را. یکی از اصول علم اقتصاد این است که هرچه گزینه های بیش تری داشته باشیم، بهتر است. مسیحیان مورمون ، میثاق هایی دارند که برای قول هایی از آن استفاده می کنند که امکان شکست آن را ندارند. اگر زندگی تان همراستا با میثاق هایتان باشد، مردم به تدریج دست از سرتان برمی دارند. پیمان ها باید قوی،باورپذیر،افراطی باشند . اثرمعکوس به گفته الیچ:بسیاری از تکنولوژی ها در نگاه اول زمان و پول زیادی را برای ما پس انداز می کند ولی اگر تمام هزینه ها را بررسی کنیم می بینیم که اصلا این طور نیست.اگر چیزی واقعا به ما کمک نمی کند بدون آن هم به مشکل نخواهیم خورد. احساس خوشبختی چیزی است که در اختیار ماست ولی موفقیت را باید بدست آوریم.همه آنچه که به آن افتخار می کنیم حاصل اراده ی ماست که به واسطه برآیند ژن ها و محیط اطرافمان به ما رسیده است. متواضع باشید ، هرچه موفق تر باشید کم تر آن را در بوق و کرنا می کنید. روراستی در روابط عاشقانه یا دوستی های بسیار نزدیک ضروری است اما در مناسبات عمومی و به خصوص روابط عام کاملا بی مورد است. توهم تمرکز، یعنی برای مقایسه ی دو چیز،تمام موارد را بررسی کنیم و روی یک جنبه بخصوص متمرکز نشویم. با تمرکز روی مشکلات جزئی و پیش پا افتاده زندگی خوب خود را نباید خراب کنیم. پادوکس ایسترلین:به محض برآورده شدن نیاز های اولیه ، افزایش تدریجی درآمد کم کم بر میزان رضایت تاثیر می گذارد.
- حتی اگر ثروت زیادی دارید، ساده زندگی کنید.
- خودتان را با افراد ثروتمند مقایسه نکنید.
- به نوسانات اندک درآمد واکنش نشان ندهید.
رازپافشاری
سرمایه گذاران موفق تر از دلال هایند.زیرا مغزما عاشق پیشرفت های کوتاه مدت و آنی است. موفقیت های بلندمدت مثل درست کردن کیک با بکینگ پودره.فرآیندی خسته کننده که به بهترین نتایج ختم می شود. یک زندگی آرام مشخصه مردان بزرگ است.
زندان خوشنامی
لایک های فیس بوک ، فالوورهای اینستاگرام ها و…. همگی بازخوردهای آنی و ملموس اند که در واقعیت به ما ربطی ندارند . دنیا هر طور که دلش بخواهد راجع به ما توییت می کند و ما باید طوری زندگی کنیم که بتوانیم در آینه نگاه کنیم.
معنای کوچک تر زندگی
باید تمام تلاش هایمان برای رسیدن به چیزی باشد. هیچ تضمینی برای رسیدن به پایان وجود ندارد ولی اگر هیچ نقطه پایانی نداشته باشیم، بدون تردید به هیچ چیز دست پیدا نمی کنیم. هدف ها بسیار موثراند زیرا اهداف تصمیم گیری را راحت تر می کند و باعث تلاش بیش تر می شود.
بانک خاطره
هر چه بیش تر با یک خاطره زندگی کنیم، ارزش بیش تری به آن افزوده می شود.باید سعی کنیم در لحظه زندگی کنیم اما این دلیل نمی شود که برای آینده ، شناخت زود هنگام خطراتش و جاخالی دادن از آن ها فکر نکنیم . مغز ما سه لایه زمانی گذشته ، حال ، آینده را مدیریت می کند. بهتر است در حال زندگی کرده و به جای عکاسی از غروب ، خودتان طعم آن را بچشید.
خطای مرگ خوب
مدت زمان یک خاطره در حافظه ما ثبت نخواهد شد.
لذت گرایی خوشبختی
هدوینستیک به معنی شادی ، لذت ، خرسندی است. افلاطون و ارسطو معتقدند که انسان باید خویشتن دار+شجاع+عادل+آینده نگر باشد.در زندگی باید بین لذت و معنای کارها،توازن برقرارکنیم .
دایره شأن
گاهی فقط کافی است مقاومت کنیم و به این فکر کنیم که رها شدن از این وضعیت امکان پذیر است.ممکن است ادعا کنیم که به باورهای مشخصی اعتفاد داریم اما هدف ما درست نیست مگر آن که از آن ها دفاع کنیم.
کتاب نگرانی ها
نگرانی در طی سال ها جایگاه خودش را به عنوان استراتژی بقا ثابت کرده است ولی استرس مزمن ناشی از نگرانی ها منجر به تصمیمات غلط می شود.
قلعه ذهنی شما
وجود سرنوشت را قبول کنید. خیلی در قید این نباشید که در حال صعود هستید یا نزول.همه چیز ممکن است زیر و رو شود. آن چیزهایی که نمی شود از شما گرفت افکارتان هستند. خوشبختی را تنها در قلعه ذهنی خود می توانید پیداکنید پس روی آن سرمایه گذاری کنید.
پیش گیری
عقل یک مهارت عملی است یک پیش گیری.یک انسان باهوش مشکل را حل می کند اما یک انسان عاقل از آن اجتناب می کند. خیال پردازی یعنی خودمان را مجبور کنیم تا به همه احتمالات در طول مسیر زندگی بیندیشیم و سعی کنیم هیچ نکته ای را از قلم نیندازیم.
تله تمرکز
تمرکز، زمان و پول سه منبع ارزشمند ما هستند. خوشبختی ما به این بستگی دارد که چطور توجه خود را بین مسائل مختلف توزیع کنیم .
تله تعصب
توهم آگاهی یعنی باور داشته باشیم بیش از میزان شناخت واقعیتمان در موضوعی از آن اطلاع داریم. ایدئولوژی ها شدیدا خطرناک هستند و حتما به اشتباه ختم می شوند.مستقل فکر کنید و هرچه سریع تر متوجه شویم که شناختی از جهان نداریم جهان را بهتر خواهیم شناخت.
نقطه تمرکز تامل
بهترین ایده ها زمانی به فکرتان می آید که در حال نوشتن هستید نه فکر کردن. از یک لحظه ای به بعد مقدار اطلاعات اضافی که بافکر کردن درباره یک موضوع به دست می آوریم به صفر می رسد که به این لحظه نقطه حداکثر تامل می گویند.
توهم تغییر دنیا
کلید زندگی خوب در این است:از مردان بزرگ بت نسازید و به این توهم که خودتان هم می توانید یکی از آن ها باشید پایان دهید زیرا رویدادها محصول فرعی و تصادفی تعداد بی شماری الگوو اثرهستند .
سفسطه جهان عادل
دنیا گاهی ناعادلانه به نظر می آید فقط به این خاطر که ما نمی فهمیم حکمت خداوند چیست.
خلاصه کتاب هنر خوب زندگی کردن
نوشته:رولف دوبلی
مترجمان:عادل فردوسی پور،بهزاد توکلی،علی شهروزی
خلاصه کنندگان:زهرا رضاپور،فاطمه داودی فر،زینب سادات موسوی
دیدگاهتان را بنویسید