چگونه رابطه سرد را گرم کنیم؟_نشانه های سرد شدن رابطه دوستی
مهم ترین اقداماتی که می توان برای یک رابطه سرد انجام داد
راهکارهایی که به ما کمک می کند تا رابطه سرد شده را گرم کنیم
ازنظر روانشناسی، برای یک رابطه ای که سرد شده ، تکنیک ها و راهکارهایی وجود دارد که در این مقاله به آنها می پردازیم. اما قبل از آن باید بدانید وقتی در یک رابطه سردی به وجود می آید، حتما و حتما باید برای بهتر شدن آن و بازگشت آن رابطه عاطفی عمیق اقداماتی را انجام داد. اما این را نیز باید بدانیم که در رابطه عاشقانه و رابطه زناشویی نیازی نیست مدام در حال انجام کارهای خوب باشیم که بخواهیم خوبی های خود را به اثبات برسانیم.
در بین مراجعان خود می بینم که گاهی شکایت می کنند که خانم دکتر هر کاری می کنم که این رابطه بهتر شود نمی شود انگار او مرا نمی بیند. این مراجعان مدام در حال تلاش هستد که نظر طرف مقابل را جلب کنند به او بفهمانند که انسان خوب و دلسوز و وفاداری هستند به این دوستان عزیز که درگیر این حلقه بیهوده هستند باید گفت که گاهی باید تلاش های خود را متوقف کنید و صبر کنید. گاهی نیاز هست که سکوت کنیم و منتظر باشیم تا تلاش هایی که برای بهتر شدن رابطه مان انجام دادیم نتیجه بدهد. محبت های کلامی یا اقدام های محبت آمیز اگر پی در پی تکرار شوند نتیجه معکوس خواهند داشت. ما به شما کمک می کنیم تا با راهکارهایی بتوانید به گرم تر شدن رابطه خود کمک کنید اما این را باید بدانید که همیشه حفظ آرامش، عجول نبودن، کنترلگر نبودن نتیجه مثبت بهمراه دارد نه گله، شکایت، تحقیر یا باج گیری های عاطفی
برای بهبود بخشیدن به یک رابطه سرد باید هر دو طرف تلاش کنند
برای بهبود بخشیدن به یک رابطه، هر دو طرف باید تلاش کنند. اگر تنها یک طرف برای ترمیم رابطه تلاش کند قطعا موفق نمی شود و تغییری به وجود نمی آید. تلاش برای درست کردن یک رابطه ، عزم جدی و پشتکار هر دو طرف نیاز است.
فاصله گرفتن از همسر رابطه را سرد می کند
شاید بسیاری همسران تصور می کنند که باید مدتی به شریک خود، بی محلی کنند و از او فاصله بگیرند تا او به قولی، به خودش بیاید. این راه گاهی برای کوتاه مدت ممکن است نتیجه خوبی داشته باشد اما اگر تکرار شود یا مدت آن طولانی شود، اصلا راه معقولی نخواهد بود
ریشه مشکلات خود را مشخص کنید
این که با گذشت زمان، کم کم مشکلات زندگی ، به وجود می آیند و خود را نشان می دهند، کاملا طبیعی است. اینکه بعد از شروع یک رابطه، بتدریج اختلاف نظرها، تفاوتهای تربیتی و … باعث بوجود آمدن برخی مشکلات می شوند دقیقا درست است. البته شاید یک سری مشکلات از ابتدا وجود داشته باشند اما نمایان نباشند و با مرور زمان خود را نشان دهند. همچنین برخی مشکلات از ابتدا وجود نداشتند اما بعد از پیش آمدن، با اینکه بسیار کوچک و جزئی هستند، اثرات مخرب بزرگی بر زندگی ایجاد می کنند و باعث دوری و سردی در رابطه می شوند . درنتیجه ریشه یابی و تعیین علت و نوع مشکل باید به درستی از سمت شما مشخص شود اینکه بدانید مشکلی که باعث رنجش شما شده است دقیقا چیست، کمک زیادی می کند تا بتوانید آن را برطرف کنید.
چگونه ارتباط ضعیف به استرس منجر میشود
درباره مشکلات خود با همسر خود صحبت کنید
هر آنچه که شما را اذیت می کند را با همسر خود در میان بگذارید. تا وقتی همسر شما نداند که شما از چه چیزهایی ناراحت هستید نمی تواند در جهت رفع آن کاری انجام بدهد. از همسر خود انتظار نداشته باشید که خودش بی اینکه شما به او بگویید متوجه شود که شما از چه چیزهایی ناراحت هستید. وقتی مسائل بین همسران مطرح نشوند همچنان اتفاق می افتند و باز باعث رنجش طرف مقابل می شوند. البته چیزی هم که بسیار اهمیت دارد، نحوه مطرح کردن مسائل نیز هست. برای بیان مشکلات باید از هرگونه لحن انتقاد تند، محکوم کردن یا ایجاد حقارت جلوگیری کنید و کاملا دوستانه و محبت آمیز صحبت کنیدو همین امر می تواند بسیار در بهبود یک رابطه سرد شده موثر باشد. همچنین باید به وضوح و به دور از هرگونه حاشیه و توضیحات طولانی که موجب سردرگمی می شود صحبت کنید. موقع صحبت کردن همانگونه که شنونده باید به دور از هر خشم و عصبانیت فقط گوش کند، فردی که معترض است نیز باید خونسردی خود را حفظ کند و با آرامش و طمأنینه مسائل را مطرح کند.
سعی نکنید از همسر خود انتقاد کنید
بسیاری افراد هنگامی که همسرشان با آنها صحبت می کنند سریع بدنبال جواب می گردند و سعی می کنند از خود دفاع کنند یا با توضیحات زیادی و یا بی اثر، از موضوع اصلی فاصله بگیرند. سعی کنید زمان صحبت کردن با همسر خود کاملا به او گوش دهید. شاید لازم باشد برای اینکه بتوانید هنگام صحبت های همسر خود تمرکز کنید و بجای گارد گرفتن یا توضیح دادن، به این بپردازید که هدف و منظور اصلی همسر شما چیست، مهارتهای خوب گوش دادن را فرا بگیرید. بعنوان مثال باید هنگامی که صحبت های شریک زندگی خود را گوش می دهید باید با آرامش به همسر خود نگاه کنید و حین گوش دادن هر کاری که دارید را کنار بگذارید و فقط شنونده باشید.
در حل مسائل زندگی مشترک، دنبال مقصر نباشید
سعی کنید هنگام صحبت با همسر خود، دنبال تحقیر کردن او و در پی آن، بدنبال مقصر کردن او نباشید. در رابطه زناشویی نیاز نیست طرف را محکوم کنید که او مقصر فلان مسئله است بلکه باید هدفتان این باشد که آن مشکل دیگر پیش نیاید و اینگونه رابطه را بهبود ببخشید. وقتی دنبال مقصر کردن طرف خود باشید می خواهید به او بقبولانید که حرف شما درست است و راهکاری که شما ارائه می دهید عالی است درصورتیکه باید جوری فکر کنید که ممکن است غیر از راه حلی که شما می گویید راه حل دیگری نیز وجود داشته باشد.
به احساسات همسر خود اهمیت بدهید
اینکه درک کنید همسر شما دقیقا از چه چیزی ناراحت است نیازمند این است که شما کاملا بر احساسات او واقف باشید. تا وقتی دنیای او را درک نکنید و ندانید عواطف و احساسات همسرتان چگونه است، نمی توانید متوجه شوید که او دقیقا ناراحتی اش از چیست. هنگامی که رابطه شما سرد شده و قصد دارید رابطه خراب شده خود را درست کنید، با کمی صبر و مکث میان صحبت های او راحتتر می توانید او را درک کنید و از دلیل ناراحتی او آگاه شوید. اینکه او حق دارد که ناراحت باشد یا نباشد بسته به احساسات اوست. شما نباید با منطق و محکم و قاطعانه به او بگویید که اشتباه می کند. ابتدا باید او را آرام کنید، خود را جای او بگذارید و صرفا اشتباه خود را بپذیرید و این اطمینان را به همسر خود بدهید که دیگر آن اشتباه را تکرار نمی کنید.
داشتن اعتماد به نفس در رابطه بسیار مهم است
در نهایت همانطور که می دانید، افرادی که با جذبه و دوست داشتنی هستند انسان های زیادی را سمت خود جذب می کنند. همچنین همه ما تمایل داریم که با افراد با عزت نفس و محبوب، ارتباط بیشتری برقرار کنیم. در اینجا مشخص می شود که افراد با عزت نفس تا چه حد بقیه را جذب میکنند. در نتیجه در رابطه زناشویی نیز هرچه انسان با اعتماد به نفس تر باشد، طرف خود را به سمت خود می کشاند. همانطور که اکثر ما از افراد بی ارزشی که دائم در حال درخواست و التماس به دیگران هستند را نمی پسندیم یک مرد یا زن نیز در زندگی مشترک، دوست ندارد همسرش شخصیتی بی ارزش و بی جذبه باشد. درنتیجه همواره باید بر اعتماد به نفس خود تکیه کرد و آن را بهبود بخشید تا بتوان در روابط مهم و تاثیرگذار بود.
بغیر از اعتماد به نفس، مهارت های ارتباطی دیگری چون نحوه تاثیرگذاری و نفوذپذیری، نحوه متقاعد کردن طرف مقابل را بیاموزیم . شخصی می تواند رابطه ضعیف شده خود را بهبود ببخشد که روی کلیه مهارت های ارتباطی خود کار کند و عقل و احساسات خود را کنترل کند و همواره بتواند درست و غلط را از هم تشخیص دهد وباید بداند در هر زمانی چه رفتاری از خود نشان دهد. از هیجانات و عکس العمل های آن و لحظه ای اجتناب کند و در لحظه بتواند درست ترین تصمیم را بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید