مشکلات جنسی چیست؟_انواع مشکلات جنسی را از نظر روانشناسی بشناسیم
مشکلات جنسی چیست؟
مشکلات جنسی معمولا زمانی مشخص می شوند که افراد احساس می کنند تمایلی به برقراری رابطه جنسی با همسر خود ندارند و یا اینکه احساس رضایت از رابطه نداشته و ترجیح می دهند که رابطه جنسی صورت نگیرد. دلایلی که برای افراد مختلف این حس را به وجود می آورند دلایل متفاوتی می باشند. برخی افراد بخاطر تجربه های قدیمی خود با این مسئله مشکل دارند و نتوانسته اند تجارب گذشته خود را فراموش کنند. برخی احساس شرم یا خجالت می کنند و بهمین خاطر از داشتن رابطه جنسی ممانعت می کنند. برخی نیز بنا به مشکلات جنسی که جلوتر می پردازیم، تمایلی به برقراری این ارتباط ندارند. نکته مهمی که باید بدانیم این است که ناتوانی جنسی یا عدم تمایل به برقراری رابطه مسئله ای نیست که برطرف نشود و نباید آن را بعنوان مشکلی بزرگ برطرف نشدنی درنظر بگیریم. اتفاقا برعکس باید ریشه این مشکلات را پیدا کنیم و نگذاریم زندگی مشترکمان بخاطر این دچار مسائل حل نشدنی شود.
شیوع اختلالات جنسی
برخلاف تصور افرادی که دچار مسائل و مشکلات جنسی هستند، این موضوع میان افراد زیادی در دنیا شایع است. بعنوان مثال گاهی مردانی که دچار این مشکل می شوند احساس می کنند که چه موضوع حاد و غیر قابل حل شدنی برایشان پیش آمده اما اگر بدانند نتایج نحقیقات انجام شده چه آماری را در این باره ارائه داده اند دیگر این استرس را دور می ریزند و قبول می کنند که به جای ترس و فرار از درمان و در نهایت دچار افسرگی شدن، سریعا اقدام به درمان کنند. البته ناتوانی جنسی با افزایش سن ارتباط دارد و بعنوان مثال در یک فرد 70 ساله احتمال ابتلا به اختلال نعوذ بسیار بیشتر از یک مرد 40 ساله است.
این مطلب نیز برای شما مفید خواهد بود: مشكلات جنسي در زنان اختلالات جنسی زنان
دلایل مشکلات جنسی
از دست دادن میل جنسی
شکایت از کاهش میل جنسی، بین زنان بیشتر از مردان است. درواقع بسیار مشاهده می کنیم که بعد از یک مدت برقراری رابطه جنسی میان زن و شوهر، که رابطه کاملا ایده آل است، به دلیل وقوع یک سری اختلال زن یا مرد از رابطه خود راضی نیست و از آن کناره گیری می کند. برای هر فرد در این مواقع باید بررسی شود که چرا این مسئله بوجود آمده و ریشه آن از چیست. این مسئله هم می تواند علت های پزشکی داشته باشد و هم علت های روحی و روانی. از لحاظ پزشکی همانطور که گفته شد، تغییرات هورمونی، عوارض داروهای مصرفی و … و از لحاظ روانشناسی، بروز افسردگی، ترس و فوبیا، دلزدگی از طرف مقابل و عواملی از این قبیل می تواند تاثیر مستقیم بر کاهش میل جنسی شخص داشته باشد. ابتدا باید مسئله به صورت ریشه ای بررسی شود در صورت لزوم جلسه های مشاوره صورت پذیرد و یا به روانپزشک مراجعه شود و با توجه به اینکه ممکن است پس از مدتی مصرف دارو و یا با گذشت زمان، مجدد این حس در همسران بوجود بیاید باید به صورت اصولی و دوره ای مراحل درمان طی شود.
انواع مشکلات جنسی در زنان
مشکل درمیل جنسی
مشکلات جنسی بسیاری اوقات بخاطر مشکل در تمایل جنسی پیش می آید. عواملی مثل مصرف انواع دارو، مبتلا شدن به بیماری های مختلف، افسردگی، بالارفتن سن، کاهش توانایی جسمی، مشکلات روحی، باردار شدن، اختلافات خانواده که بر روحیه زن و شوهر تاثیر منفی می گذارند، همگی بر کم شدن میل جنسی زن و مرد تاثیر می گذارند. از لحاظ پزشکی نیز مشکلاتی که در میل جنسی زنان پیش می آید گاهی به علت کم شدن میزان استروژن در بدن آنهاست.
مسئله ی سردمزاجی
سرد مزاجی یا دیر تحریک شدن، تا چند وقت گذشته، یک بیماری قلمداد می شد. اما امروزه به آن بعنوان یک اختلال درنظرگرفته می شود که مشکلی در روابط زن و مرد ایجاد نمی کند. یعنی به اینکه در رابطه تحریک شدن بوجود نیاید، یا دیر بوجود بیاید، اختلال در لذت جنسی گفته می شود که عوامل افزایش سن و مصرف انواع داروها و یا سوابق عاطفی فرد معمولا در آن دخیل می باشد.
برخی زنان حس تنفر یا بیزاری از برقراری ارتباط جنسی دارند.
یک اختلال دیگر، اختلال برانگیختگی است که گاهی فرد از لحاظ تمایل، مشکلی ندارد اما برانگیختگی برای او اتفاق نمی افتد.
اختلال هراس از آلت. این اختلال بیشتر حالت ترس و فوبیا دارد که گاهی مربوط به کودکی یا تصورات یا تجارب بد در گذشته او می شود و به خاطر همین ترس هنگام برقراری ارتباط عضلات او منقبض شده و نمی توانند رابطه را برقرار کنند.
اختلال واژینیموس هم مانند حالت قبل است با این تفاوت که عضلات واژن و مهبل بخاطر سفت شدن مانع دخول می شود.
احساس درد داشتن حین رابطه
زنانی که در روابط جنسی خود احساس درد دارند، نمی توانند از مقاربت لذت ببرند. گرفتگی عضلات مبهل و عضلات ، خشک بودن واژن که خود ممکن است به دلایل مختلفی رخ بدهد، کم بودن تحریکات و یا تحریکات هورمونی به دلیل دوره قاعدگی یا شیر دهی، مصرف انواع داروهای ضد بارداری و کرم های موضعی نیز ممکن است این مسئله را تشدید کند.
اختلال نرسیدن به ارگاسم
این اختلال بسیار شایع تر از موارد دیگر است. یعنی به طور مکرر دیده می شود که زنان در روابط خود از این شکایت دارند که چرا مرد من به ارگاسم می رسد ولی من نه! و همین به مرور باعث می شود که زن از برقراری رابطه امتناع ورزد. تحقیقات نشان می دهد در کشور ما و سایر کشورهای خاور میانه این مشکل بسیار رواج دارد.
اختلال سردرد پس از آمیزش که ممکن است گاهی زنان احساس سرگیجه یا حالت تهوع هم پس از برقراری رابطه داشته باشند و همین باعث نگرانی و یا امتناع آنها از رابطه خواهد شد. همچنین گاهی نیز ممکن است دچار افسردگی و حس ناراحتی شدید شوند.
انواع مشکلات جنسی در مردان
کاهش میل جنسی در مردان نیز ممکن است از علت های پزشکی یا روحی نشأت گیرد. در مردان از جمله علت های کاهش میل جنسی، کاهش تستوسترون در بدن آنها می باشد.
از شایع ترین اختلالات جنسی در مردان، زودانزالی است که همانطور که گفته شد با افزایش سن این مسئله نمود بیشتری در مردان خواهد داشت. انزال زود رس گاها برای هر مرد ممکن است پیش بیاید اما اگر بارها تکرار شود مرد را دچار مشکل می کند. این اختلال حتما باید در صورت تکرار شدن مورد بررسی و درمان قرار بگیرد. مشکلاتی اعم از افسردگی و اضطراب و یا مصرف برخی داروها ممکن است روی این قضیه تاثیر بگذارند و درنتیحه حتما باید از پزشک متخصص در این زمینه کمک گرفت. همچنین بزرگ شدن غده پروستات، بیماری قند یا دیابت، مصرف الکل، یا نیکوتین زیاد، اختلالات غددی ، آسیب عصب و یا مشکلاتی مادرزادی از عوامل شایع این اختلال می باشند.
درباره میل جنسی در مردان | روانشناسی جنسیتی مردان بیشتر بدانید
مشاوره مشکلات جنسی
گفتیم برای برطرف کردن مشکلات جنسی، ابتدا می توانیم از مشاوره بهره ببریم. مشاور با سوالات مرتبطی که از شما می پرسد، علل روانشناختی این قضیه را تشخیص میدهد و اینکه آیا این مسئله ریشه در ویژگی های روح و روان دارد و یا تنها مسائل پزشکی باعث این قضیه شده اند. اگر که به دلیل اختلالات شخصیتی و خلقی و به طور کلی به روحیات و روان شما مربوط باشد، با روانکاوی و روانشناختی علل را تشخیص می دهد و طی جلسات روانشناختی درمان خود را ادامه می دهد و تکنیک های ذهنی و کاربردی جهت تمرین برای برقراری رابطه به شما می آموزد تا در نهایت این مسئله به طور ریشه ای برطرف شود.
دیدگاهتان را بنویسید