فيلم شجاع دل_تحليل روانشناختي فيلم سینمایی شجاع دل ، آزادی و آزادی خواهی
فیلم شجاع دل
در قرن سیزدهم ویلیام والاس مردی ساده و بی پول به انتقام قتل همسرش، اسکاتلند را علیه انگلستان و پادشاه مستبد آن متحد می کند..
فکر نکنم کسی باشه که فیلمو دیده باشه و با شنیدن فریاد Freedom مل گیبسون بغض نکرده باشه! یکی از تاثیرگزارترین سکانس هاییه که دیدم!
دیالوگ به یاد ماندنی كه چندين بار گوش كردمش
«رییس دادگاه: می تونه همه چیزو تموم کنه…همین الان! سعادت .آرامش.فقط بگو..فریاد بزن”بخشش!”
جمعیت:بخشش! بخشش! بخشش!
رییس دادگاه: زندانی می خواد حرف بزنه!
هامیش و استفان: ویلیام بگو …بگو بخشش!
ویلیام والاس: آزادی !»
مطلب پیشنهادی: رفتار جراتمندانه چیست
تحلیل روانشناختی فیلم شجاع دل
ویلیام دلاور دستگیر می شود و برای اعدام به انگلیس فرستاده می شود. ایزابل در زندان سعی می کند به او زهر برساند تا او عذاب نکشد. اما او قبول نمی کند. ویلیام محاکمه می شود و تا دم مرگ استغفار نمی کند و آخرین کلامی که بر زبان می آورد “آزادی” است و همچون یک قهرمان می میرد.ويليام براي اينكه مفهوم ازادي را با صداي بلند فرياد بزند و به تماشاچيان شاهد مرگ او بفهماند ،زهر را نمي خورد تا مرگ راحت را انتخاب كند بلكه رنج اعدام را به جان ميخرد ،تا به بقيه ثابت كند براي چشيدن طعم لذت ازادي بايد رنج كشيد تا بدست اش اورد.کمتر کسی است که بویی از آزادگی و آزادی خواهی برده باشد و با دیدن “دلاور” اشکی نریزد.
اري ازادي
براي رسيدن به ازادي بايد كلي تاوان داد بايد كلي مسوليت پذيرفت و كلي رنج كشيد .افراد ازاد افراد خوشبخت و شاد هستن افرادي هستند كه لذت هاي جسماني را رد كردند و به لذت ذهني رسيدن . اري ازادي را هر كس نمي تواند بدست اورد زيرا براي رسيدن به ازادي بايد روي اگاهي كار كرد. بايد نقطه امن را رها كرد. بايد از بار اطاعت و سلطه پذيري بيرون امد.بايد جسارت را اموخت .بايد شجاعت را ياد گرفت .بايد تن به ظلم نداد .بايد از افكار پوج و پوسيده دو هزار ساله دست برداشت و براي رسيدن به ازادي فراوان اموخت و وارد عمل شد.
ویلیام” با وجود جنگاوری اما به شدت تمایل دارد که در صلح و آرامش زندگی کند خانواده ای تشکیل دهد. اما تقدیر این اجازه را به او نمي دهد نکته اینجاست که اصلا اگر چنین شخصیتی در صلح زندگی میکرد حیف میشد. بعضی افراد برای کارهای خاص ساخته شده اند.
پایانی بهتر از این نباید نصیب والاس می شد. بیرق قهرمان ها در طول تاریخ همیشه باید آغشته به خون باشد. خون نماد پیروزی است گاهی. من از انتها شروع کردم چون این انتها حرف ها داشت برای گفتن و البته نفهمیدن! با فضای ساختار گونه پایان موافقم اما با جهان بینی اش نه!
جملات تبلیغاتی فیلم شجاع دل عبارت بود از: چه کسانی در حافظهی تاریخ باقی خواهند ماند؟ کسانی که برای بخشش دست به دامن التماس شدند؟ یا کسانی که برای آزادی دست به خونریزی زدند؟ حرارتش زنی را اسیر خود کرد، شجاعتش الهامبخش یک ملت بود و قلبش پادشاه را به مبارزه طلبید.
دیالوگ برترديگر كه خواندنش خالي از لطف نيست :
«ویلیام والاس: من ویلیام والاس هستم. و مردمانی از کشورم را میبینم که در مقابل استبداد صفآرایی کردهاند. شما آمدهاید تا آزاد باشید… گرچه الان هم آزاد هستید اما با این آزادی چه خواهید کرد؟ حاضرید بجنگید؟
سرباز: جنگ؟ در برابر اینها؟ نه! ما فرار میکنیم و زنده میمانیم.
والاس: بله. اگر بجنگید ممکن است کشته شوید. اگر فرار کنید زنده میمانید… برای مدتی کوتاهی و چند سال بعد از امروز، در رختخوابتان میمیرید. حاضرید تمام روزهایی که میگذرانید، از امروز تا هروقت که بمیرید را بدهید تا یکبار، فقط یکبار، بتوانید به اینجا برگردید و به دشمنانتان بگویید که ممکن است بتوانند جانمان را بگیرند اما هیچوقت نمیتوانند… آزادیمان را بگیرند.»
مطلب نکات روانشناسی فیلم در جستجوی خوشبختی شاید برای شما جذاب باشد.
مفهوم آزادی بزرگترین نتیجه ی فیلم شجاع دل
نتيجه اي كه از ديدن اين فيلم عايدم شد در يك كلمه معني و مفهوم ازادي و حس عميق خوشبختي بود .كه بسيار برايم شيرين و لذت بخش بود ،و تمام سعي ام در درك اين شيريني ازادي و رسيدن به ارامش دروني با رهايي كه نصيبم گردد .البته مي دانم راهي بس سخت و دشوار است و چه بسا تاوان زيادي بايد داد تا مانند عقابي باشي كه پرواز در ارتفاعات نصيبت گردد .
و چيزي هم كه ميتوان از اين فيلم فهميد اين است كه اگر انسان توانايي كشتن نداشت هيچ رژيم سياسي نميتونست جنگ راه بندازد .و اين نظام هاي سياسي تشديد كننده و تحريك كننده وجه تاريك انسانها هستند. مردم وجوه مختلفي دارند و نظام هاي سياسي هم محصول اين وجوه و هم عامل تشديد يا تخفيف اين وجوه هستند .
دیدگاهتان را بنویسید