بیماری های روانی_انواع بیماری های روانی خطرناک
اختلالات روانی چیست
سلامت روان تغییرات زیادی دارد که به عنوان بیماری ها یا اختلالات روانی شناخته می شوند و بر فرایندهای عاطفی و شناختی ، خلق و خو ، تفکر و رفتار تأثیر می گذارد . بسیاری از افراد هر از گاهی از مشکلات روانی رنج می برند. در عوض ، هنگامی که علائم و نشانه ها باقی می مانند ، باعث ایجاد استرس در بیمار و جلوگیری از عملکرد طبیعی می شود ، به بیماری روانی تبدیل می شود.
از شایع ترین اختلالات روانی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
اختلالات اضطرابی . ما از این واقعیت شروع می کنیم که اضطراب در شرایط استرس زا طبیعی است. با این حال ، هنگامی که علائم باعث ناراحتی بیش از حد یا اختلال عملکردی جدی در زندگی بیمار شود ، مانع از عملکرد وی در زندگی می شود ، یک اختلال اضطرابی محسوب می شود. از جمله اختلالات اضطرابی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
حملات پانیک . ظاهر ناگهانی ترس یا وحشت ، همراه با احساس مرگ. علائم شامل تنگی نفس ، درد قفسه سینه ، بی حالی و تپش قلب است.
ترس . بسیاری از بیماران احساس ترس می کنند که نمی توانند رویدادها ، اشیا یا حیوانات خاصی را تحمل یا کنترل کنند. بنابراین ، آنها با یک رفتار اجتنابی از ترس غیرمنطقی نسبت به آن محرک رنج می برند. فوبیاهای زیادی وجود دارد اما در بین شایع ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد: فوبیای برخی از حیوانات (مارها ، عنکبوتها ، سگها …) ، فوبیای اجتماعی (هیچ ربطی به کمرویی ندارد و به ترس در شرایط تعامل اجتماعی تبدیل می شود) ، آگورافوبیا ( ترس از فضاهای باز) ، هراس از پرواز با هواپیما ، رانندگی با وسیله نقلیه ، آسانسور ، شیطنت ها ، دندانپزشکان ، طوفان ، خون ، و بسیاری دیگر.
اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) . زمانی اتفاق می افتد که فرد در معرض یک موقعیت آسیب زا قرار گرفته است که باعث ایجاد یک تجربه استرس زای روانی می شود. علائم شامل کابوس ، عصبانیت ، خستگی احساسی ، تحریک پذیری و غیره است.
اختلال وسواس جبری (OCD) . این وضعیتی است که در آن فرد افکار ، تصاویر یا ایده های مزاحمی دارد. این مربوط به اضطراب است و با احساس ناراحتی ، ترس و استرس مداوم همراه است. افکاری که باعث ناراحتی و وسواس در بیمار می شود باعث می شود فرد برای به حداقل رساندن اضطراب ، اقدامات یا اجبارهایی را انجام دهد. از جمله این حرکات وسواسی می توان به بررسی مداوم چیزی ، شمارش ، سازماندهی زیاد چیزها ، شستن مداوم ، تکرار کلمات …
اختلال اضطراب منتشر . نگرانی در مورد مسائل طبیعی است ، اما نه در مواردی که به طور مداوم اتفاق می افتد و زندگی فرد را مختل می کند. افراد مبتلا به این اختلال تمایل دارند نگران همه چیز باشند: تحصیل ، کار ، رابطه ، ترک خانه و امکان تصادف و غیره. در نتیجه ، این باعث مشکلات خواب ، خستگی ، تنش عضلانی ، حالت تهوع می شود …
اختلالات خلقی . آنها همچنین به عنوان اختلالات عاطفی شناخته می شوند. یکی از شایع ترین آنها اختلال دوقطبی است که می تواند بر نحوه عمل ، فکر و احساس فرد تأثیر بگذارد. فراتر از تغییرات خلقی است و بر بسیاری از جنبه های زندگی تأثیر می گذارد. درمان آن بدون دارو دشوار است ، زیرا لازم است بیمار و خلق و خوی او تثبیت شود. در لحظات شیدایی ، شما حتی می توانید کار خود را متوقف کنید ، بدهی های خود را افزایش دهید ، حتی با دو ساعت خوابیدن احساس انرژی کامل کنید و غیره. در لحظات افسردگی ، بیمار حتی نمی تواند از تخت بلند شود. اختلالات خلقی همچنین شامل اختلال افسردگی استبه اگرچه همه ما ممکن است در مقطعی احساس ناراحتی یا ناراحتی داشته باشیم ، اما وقتی این احساسات ماهها و سالها ادامه داشته باشد ، این اختلال روانی محسوب می شود که می تواند برای بیمار بسیار جدی و ناتوان کننده باشد.
اختلالات خوردن . شایع ترین آنها عبارتند از:
بی اشتهایی عصبی . با وسواس برای کنترل میزان خوردن غذا ، محدود کردن مصرف از طریق رژیم غذایی ، روزه داری و ورزش بیش از حد مشخص می شود.
پرخوری عصبی . مشخصه الگوهای تغذیه غیرطبیعی ، لحظات مصرف زیاد و سایر موارد از بین بردن این کالری با استفراغ ، ملین ها … علاوه بر این ، این اختلال با تغییراتی در مغز همراه است (تخریب ماده سفید ، که بسیاری از آکسون های طبیعی از طریق آن عبور می کنند) )
اختلال پرخوری . این جدی است و با این واقعیت مشخص می شود که فرد مقدار زیادی غذا می خورد و احساس می کند هنگام غذا خوردن کنترل خود را از دست می دهد. پس از پرخوری ، اضطراب شدید وزن ظاهر می شود.
اختلالات روانی . آنها جدی هستند و فرد با توهم و توهم ارتباط خود را با واقعیت از دست می دهد. از جمله آنها می توان به اختلالات هذیانی یا پارانوئید (شخص 100٪ از چیزهایی که درست نیستند) و اسکیزوفرنی (فرد دچار توهم یا افکار مزاحم است ، که آنها را از زندگی اجتماعی منزوی می کند) اشاره کرد.
اختلالات شخصیت . آنها اختلالات در رفتار بیمار هستند که باعث ناراحتی و مشکلات در روابط آنها می شود. اختلال شخصیت مرزی (BPD) و یا مرزی یکی از شایع ترین، مردم را تحت تاثیر قرار با شخصیت ضعیف و تغییر، و همچنین تردید است. در آنها لحظات آرامش می تواند به خشم ، یاس یا اضطراب تبدیل شود. علائم مشخصه شامل خشم قابل کنترل ، تلاش برای اجتناب از ترک (واقعی یا خیالی) ، تناوب بین افراط در ایده آل سازی و کاهش ارزش در روابط بین فردی ، تصور ناپایدار از خود و احساس پوچی است. اختلال شایع دیگر اختلال ضداجتماعی (TASP) ، سایکوپاتی یا جامعه شناسی استبه این ویژگی به این دلیل است که بیمار تمایلی به ارتباط با جامعه ندارد. علائم عبارتند از: پرخاشگری ، تنهایی ، خشونت ، دروغگویی و غیره. علاوه بر این ، آنها معمولاً افرادی خجالتی هستند ، تمایلات افسردگی و اضطراب اجتماعی دارند.
اختلالات روانی بر فرایندهای عاطفی و شناختی ، خلق و خو ، اندیشه و رفتار تأثیر می گذارد – پزشکان برتر
اختلالات روانی بر فرآیندهای عاطفی و شناختی بیمار تأثیر می گذارد
پیش بینی بیماری
اختلالات روانی می تواند بر بیمار بسیار منفی تأثیر بگذارد. آنها می توانند حال شما را بد کنند و در زندگی روزمره شما مشکل ایجاد کنند: در محل کار ، مدرسه و روابط بین فردی.
علائم اختلالات روانی
علائم اختلالات روانی بسته به مشکل بیمار ، شرایط ایجاد کننده آن و سایر عوامل خارجی متفاوت خواهد بود. معمولاً علائم می توانند رفتار ، افکار و احساسات بیمار را تحت تأثیر قرار دهند که شایع ترین آنها عبارتند از:
- احساس دلسردی و اندوه
- ناتوانی در تمرکز
- افکار گیج شده
- فراز و نشیب های احساسی
- تغییرات ناگهانی خلق و خو
- کناره گیری از فعالیتهایی که قبلاً انجام می دادید و از دوستان
- خستگی و انرژی کم
- اختلالات خواب
- هذیان ، توهم یا پارانویا
- ناتوانی در کنار آمدن با مشکلات یا استرس های زندگی روزمره
- سوء مصرف الکل یا مواد مخدر (گاهی اوقات)
- اختلالات اشتها
- تغییر در میل جنسی
- عصبانیت یا خشونت بیش از حد
- افکار خودکشی
آزمایشات پزشکی برای اختلالات روانی
برای ارزیابی و تشخیص اختلالات روانی ، متخصص روانشناسی یا روانپزشکی (بسته به شدت علائم ، یک متخصص یا دیگری به بیمار مراجعه خواهد کرد) ، باید سابقه پزشکی بیمار را مطالعه کند. آنها سپس یک معاینه فیزیکی را انجام می دهند و احتمالاً آزمایش خون را سفارش می دهند ، در صورتی که برخی بیماریهای شدید دیگر باعث ایجاد علائم شود.
همچنین یک ارزیابی روانشناختی انجام می دهید ، جایی که به سؤالات مربوط به احساسات ، رفتارها و افکار خود پاسخ می دهید.
علل اختلالات روانی چیست
اختلالات روانی یک علت واحد ندارند و عوامل متعددی می توانند بر خطر ابتلا به آنها تأثیر بگذارند. برخی عبارتند از:
- ژن ها و سابقه خانوادگی بیمار.
- سابقه اضطراب ، استرس یا اگر بیمار در دوران کودکی دچار سوء استفاده شده است.
- عوامل بیولوژیکی مانند عدم تعادل شیمیایی در مغز.
- داشتن آسیب مغزی مغزی.
- قرار گرفتن مادر در معرض ویروس ها یا مواد شیمیایی در دوران بارداری.
- مصرف مواد مخدر یا الکل.
- ابتلا به یک بیماری مهم مانند سرطان.
- احساس تنهایی یا انزوا.
آیا می توان از بیماری های روانی جلوگیری کرد
جلوگیری از اختلالات روانی دشوار است. اگر بیمار سابقه مشکلات روانی دارد ، مهم است که به متخصص روانشناسی یا روانپزشکی مراجعه کنید تا بتوانید در اسرع وقت درمانی را تعیین کنید تا مشکل بدتر نشود و بیمار بدتر نشود. به بله ، راهکارهای موثری برای جلوگیری از علائم برخی اختلالات مانند افسردگی وجود دارد.
درمان اختلالات و بیماری های روانی
درمان اختلالات روانی بستگی به نوع مشکل بیمار و شدت آن دارد. درمان باید 100٪ شخصی باشد ، بنابراین بسیار مهم است که متخصص روانشناسی یا روانپزشکی با بیمار مصاحبه کرده و بهترین نوع درمان را تعیین کند که در برخی موارد با دارو ، حمایت اجتماعی یا آموزش همراه باشد. برخی جنبه ها در موارد شدید که بیمار از بیماری روانی جدی رنج می برد یا در خطر آسیب رساندن به خود یا دیگران قرار دارد ، ممکن است لازم باشد به یک مرکز روانپزشکی مراجعه کند. در آنجا بیمار بستری می شود و مشاوره دریافت می کند ، بحث های گروهی و درمان را با متخصصان متخصص در آسیب شناسی روانی انجام می دهد.
چه متخصصی بیماری های روانی را درمان می کند
مسئول درمان اختلالات روانی توسط متخصص روانشناس تشخیص و توسط یک متخصص اعصاب و روان و روانپزشک خوب درمان می شود. بسته به شدت علائم ، یکی یا دیگری است که با آن برخورد می کند. اگر مورد جدی باشد ، روانپزشک حضور خواهد داشت که می تواند مناسب ترین دارو را برای بیمار تجویز کند.
دیدگاهتان را بنویسید