افزایش خلاقیت در کودکان_چگونه خلاقیت کودکانمان را افزایش دهیم؟
شیوه های عملی در پرورش فرزندانی خلاق و سازنده
1 – برای کودکان الگویی خلاق باشید. والدینی که در برخورد با مسایل زندگی و حل انها از روش های ابتکاری و خلاق استفاده می کنند ، طبیعتا فرزندان خود را به این جهت سوق می دهند.
2- استقلال فکری و عملی کودک را تقویت کنید. اگر والدین به کودکان و نوجوانان فرصت دهند تا خود بیندیشند، تصمیم بگیرند و عمل کنند، زمینه های رشد خلاقیت کودکان را فراهم میکنند .
3- اعتماد به نفس فرزندانتان را تقویت کنید افراد خلاق اعتماد به نفس بالایی دارند و این ویژگی سبب موفقیت انها میشود. بنابراین والدین باید از هر گونه رفتاری که باعث تضعیف اعتماد به نفس می شود ، مانند افراط و تفریط در مهربانی ، انتقاد و تنبیه ، تبعیض بین فرزندان اجتناب کننند. انها باید حس ارزشمندی و خود باوری را در فرزندان تقویت کنند تا بدون نگرانی و با تکیه بر توانمندی خود به فعالیت سازنده و ابتکاری بپردازند.
4- کودکان خود را به اجبار به کاری وادار نکنید. در حقیقت فشار، سبب خلاقیتی میشود که به طور دایم رو به کاهش میرود . کودک شما ممکن است یک دوره طولانی رکود ظاهری داشته باشد ، اما به طور ناگهانی خلاقیت در کودک شکوفا میشود پس صبور باشید .
5- برای ازمودن و تجربه نمودن مسایل فرصتی مناسب ایجاد کنید . این مورد سبب میشود تا کودک به مشاهده و بررسی مسایل طبیعی ، اجتماعی و….. بپردازد . اگاهی بر چگونگی رشد یک گیاه یا حیوان و یا شکل گیری مسایل اجتماعی برای انها بسیار جذاب و مفید است.
6- انگیزه درونی ایجاد کنید. والدین به این منظور باید به فرزندانشان ازادی و حق انتخاب بدهند و انها را متوجه سازند که انجام همه ی کار ها برای پاداش و جایزه نیست. افزایش انگیزه باعث افزایش خلاقیت در کودک می شود.
7- از قضاوت ، انتقاد و مقایسه دوری کنید. ارزیابی خلاقیت کودکان را از بین میبرد . اگر کودک احساس کند که ابتکارش به طور اجتناب ناپذیر مورد قضاوت قرار گرفته است یا با دیگران مقایسه میشود یا به طور کلی از کار دست میکشد و یا کاری را انجام میدهد که دیگران از او میخواهند هدف ان است که نو اوری جایگزین کلیشه شود.
8- کنجکاوی را در کودک تقویت کنید . کودکان کنجکاو اند و اگر والدین با برخورد مناسب کنجکاوی انها را تقویت کنند، انان را به سوی خلاقیت هدایت می کنند. در ذهن کودکان چرایی های بسیاری وجود دارد که والدین باید با بردباری و صبر پاسخگوی انها باشند.
9 – وسایل مورد نیاز انها را تهیه کنید . کودکان باید در معرض ابزار و تجربه هایی قرار گیرند که عقاید و احساساتشان تحریک شود . اغلب وسایلی مانند خانه سازی ، جعبه مقوایی ، عروسک خیمه شب بازی و کاغذ و مداد شمعی در مقایسه با مجسمه یک ابر قهرمان یا عروسک کوکی بیشتر سبب خلاقیت در کودک میشود.
دیدگاهتان را بنویسید